sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-30-2010, 12:05   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart afyon nd.Tek.Lis., And.Mes.Lis., Tek.Lis. ve End.Mes.Lisesi

Okul Tanıtımı :
Afyonkarahisar Merkez Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, 1943 yılından günümüze kadar, bölgesel endüstrinin ihtiyaçlarını karşılayacak teknik elemanları yetiştirmek gayesiyle mesleki eğitim veren Afyonkarahisar’ ın en eski ve köklü okullarından birisidir. Günümüzde Afyonkarahisar sanayisini oluşturan bir çok işletmenin kurucuları ve işletmecileri okulumuz mezunudur. Okulumuz 2005-2006 öğretim yılında 110 personel 1370 öğrenci ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Okulumuzda 8 bölüm bulunmaktadır. Bilgisayar Bölümü: Günümüzde bilgisayarın kullanılmadığı alan yok denecek kadar azdır. Bilgisayar ortamında yapılan tüm çalışmalar, bilgi birikimi ve dikkat gerektiren işlerdir. Bu nedenle bilgisayar alanında görev yapan kişilerin meslekî eğitim almış olması çok önemlidir ve bu ihtiyacı karşılamak amacı ile okulumuzda Bilgisayar Bölümü 1996 yılında hizmete açılmıştır. Bölümümüzde 2 adet Bilgisayar Laboratuarı bulunmaktadır. Bölümümüz yazılım alanında hizmet vermektedir. Bilgisayar bölümü mezunu öğrenciler bilgisayar programlama dillerini kullanarak yazılım üretme ile ilgili kendi işyerlerini açabilecekleri gibi aynı iş kolundaki özel işletmelerde kolaylıkla iş bulabilmektedirler. Ayrıca, öğrencilerimiz üniversite sınavında Bilgisayar Öğretmenliği dalını tercih etmeleri durumunda Ek Puan avantajından faydalanabilmektedirler. Elektrik Bölümü: Teknolojinin gelişmesi sonucunda sistemleri kuracak, çalıştıracak, bakım ve onarımını yapacak yeterliliklere sahip teknik insan gücü gereksinimini ortaya çıkmıştır. Bu gereksinimler doğrultusunda, 1965-1966 öğretim yılında Elektrik Bölümümüz öğretime başlamıştır. Elektrik Bölümümüzde okuyan öğrenciler mezun oluncaya kadar elektrik zayıf akım tesisatçılığı, kuvvetli akım tesisatçılığı, temel elektronik programları, kumanda devreleri endüstriyel elektronik uygulamaları, temel sarım tekniği, ölçme ve elektrik makineleri laboratuar deneylerini yaparak, elektrik tesis projeleri hazırlamasını görmekte ve elektrifikasyon konularında temel bilgileri almaktadır. Makina Ressamlığı Bölümü: Makina Ressamlığı Bölümü üretilecek her türlü makine ve takımları tasarlayan, projelendiren ve imalata kadar geçen tüm süreçleri denetleyen bölümdür. Bu bölümden yetişen öğrenciler her türlü makine projesini tasarlayacak ve projelendirecek bilgi ve becerilere sahip olarak mezun olurlar. Bölümümüz 1982 yılından beri bu hedef doğrultusunda mezun vermekte olup, yedi öğretmeniyle bilimsel ve çağdaş eğitim vermeye devam etmektedir. Bölümümüz halen, bir teknik resim atölyesi, bir tasarım atölyesi ve 15 bilgisayarlı bir AutoCAD laboratuarı ile Afyonkarahisar ili ve çevre illerin ihtiyacı olan makine tasarımcıları yetiştirmeye devam etmektedir. Mermer Teknolojisi Bölümü: 1984 yılında okulumuz bünyesinde Süsleme taşçılığı adıyla açılan bölümümüz 1997 yılında Afyonkarahisar’ın zengin mermer rezervlerine sahip olduğu için Mermer Teknolojisi ve Süsleme Taşçılığı Bölümü adını almıştır. Bölümümüzde profil kesme,yan kesme,baş kesme, polisaj, silim (laplap) ve mermer torna tezgahları mevcuttur. Mermer fabrikalarına kalifiye eleman yetiştirme amacı taşıyan bölümümüzden fabrika işletme müdürlüğüne kadar yükselen mezunlarımız vardır. Öğrencilere mermer rezervi işletmeciliği hakkında teknolojik bilgi verilmekle beraber, son yıllarda önem kazanan eskitme ve mermerit, gramerit teknolojisinde verilmektedir. ****l İşleri Bölümü: ****l ve ****l alaşımlarının sıcak ve soğuk olarak biçimlendirilip şekillendirdiği ve aynı zamanda, çeşitli ****llerin, ısıl işlemler ile bunların değişik türdekilerin birbirine kaynak, perçin ,cıvata ile birleştirilmelerinin yanında , çelik konstrüksiyon ve ****l süsleme ferforje işlerinin yapıldığı meslek dallarından biride ****l işleri bölümüdür. ****l işleri bölümü öğrencileri, atölye çalışmalarında çeşitli ****lleri sıcak ve soğuk olarak şekillendirirler. ****llerin ısıl işlemlerini elektrik ve oksi-gaz kaynaklarını, gaz altı kaynaklarını, çeşitli sac işlerini çelik kontrüksiyon, ****llerin süslenmesini, doğrama vb. işleri, sıcak ve soğuk kalıpla pres işlerini yapma konusunda bilgi ve beceri kazanırlar. Bu mesleği öğrenenler her türlü fabrikalarda kolayca iş bulabildikleri gibi, az sermaye ile kendi işlerini de kurarak geliştirebilirler. Mobilya ve Dekorasyon Bölümü: Bu bölümde öğrencilere genel ve endüstriyel teorik derslerin yanında mobilya imalatı, ağaç tornacılığı, cila boyacılık, mobilya ressamlığı ve modern dekorasyon tekniklerini kapsayan çeşitli asma tavan dekorları, lambri v.b. konular teorik ve uygulamalı olarak verilir. Bu bölüm mezunları; mobilya atölyelerinde iş bulabilecekleri gibi kendi iş yerlerini de açarak oldukça iyi bir gelir elde edebilirler. Ayrıca Döner Sermaye İşletmesi de bulunan bölümümüz, her türlü mobilyayı piyasadan daha ucuza ve kaliteli olarak imal ederek satışa sunmaktadır. Motor Bölümü: 1979-1980 öğretim yılında açılan motor bölümünde motorlu araçların; çeşitlerini, yapılarını, çalışma tekniğini, ayar, bakım ve onarımlarını içeren bir program uygulanmaktadır. Bu bölümde öğrencilere; benzinli ve dizel motorlar, oto şasisi, oto elektriği, motor onarımı, motor ayarları ve bakımı alanlarında bilgi ve beceri kazandırılır. Motor Bölümünden mezun olan öğrenciler; üniversite sınavlarında başarılı oldukları takdirde yüksek öğrenime devam edebildikleri gibi meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş yapabilmektedirler. Motorculukla ilgili bir iş yerinde 1yıl süreyle çalıştıktan sonra Ustalık Belgesi almaya hak kazanırlar ve kendine ait işyeri açabilecekleri gibi, endüstrinin çeşitli kesimlerindeki oto servisleri, tamirhane, fabrika vb. işyerlerinde çalışabilirler. Tesviye Bölümü: Tesviyecilik, ****llerin el aletleri veya makinalar ile talaş kaldırılarak işlendiği, istenilen ölçülerde şekillendirilip kullanılır hale getirildiği meslek dallarından birisidir. Okullarımızda ilk sınıfta el tesviyeciliği ile başlayan atölye çalışmaları, ileri sınıflarda makine çalışmalarına geçer. Makinalar; torna, freze, planya, taşlama, pres, matkap, testere tezgahı ve bazı özel amaçlı tezgahlardan oluşur. Bu bölümden mezun olan öğrenciler, çeşitli makinaların makina parçalarının imal edildiği işyerlerinde çalışabilecekleri gibi, bu alanda atölye açma imkanına da sahip olurlar. Ayrıca, Döner Sermaye İşletmemizde pek çok araç ve gereç, itinalı ve ucuz olarak yapılmaktadır. TARİHÇE: Okulumuz 1 EKİM 1943 tarihinde Özel İdareye ait şimdiki Afyon Meslek Yüksek Okulunun Binasında Orta Sanat Okulu olarak açılmıştır. 1943-1944 öğretim yılında öğretime başlayan okul, 1 KASIM 1944 tarihinde Sanat Enstütüsü haline getirilmiştir. Okulumuzda ilk önce Tesviyecilik, Demircilik, Marangozluk bölümleri açılmıştır. 1947-1948 Öğretim yılında Kurtuluş Caddesi Hacı Nasuh Mahallesinde yapılan yeni binasında taşınmıştır. Sonra sırasıyla Elektrik, Motor, Makina Ressamlığı, Mermer Teknolojisi ve Bilgisayar Bölümü açılarak öğretime başlamıştır. 1987-1988 öğretim yılında okulumuz bünyesinde Teknik Lise Makina bölümü, 1993-1994 öğretim yılında da Teknik Lise Elektrik bölümü açılmıştır. 1994-1995 öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi Elektrik Bölümü açılarak eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuzun ilk müdürü Ali DEMİREL’dir. 1997 yılından beri Eray ÇELİKELOĞLU okul müdürlüğü görevini yürütmektedir.
Afyonkarahisar Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi

Adres : Kurtuluş Caddesi No: 42 03200 Merkez/AFYONKARAHİSAR
Telefon : 0 272 213 92 06
Faks : 0 272 213 92 07
E-Posta : [email protected]
Web : http://www.afyonmerkezeml.k12.tr
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)