|
SonForum Siyaset Meydanı Siyasetle ilgili haber,yorum,araştırma ,siyasi tartışma bölümü,siyasi serbest kürsünüz . |
Seçenekler | Stil |
01-27-2010, 10:13 | #1 |
Enteresan bir Ergenekon duruşması daha
Ergenekon davasının hem sanık hem de tanığı olan Osman Yıldırım, ilginç açıklamalar yapmaya devam etti. Danıştay suikasti sanığı Alparslan Aslan, Yıldırım'a mahkeme salonunda kafa atmak istedi.
Ergenekon davasının 131. duruşmasında sorgusuna devam edilen Osman Yıldırım, mahkemede "ne kadar önemli" bir isim olduğunu kanıtlamaya çalıştı. Mahkemenin gizli tanıklarından olan Yıldırım, 9 gündür devam eden sorgusunun son gününde Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün bazı sorularını yanıtlamadı. "Cevap vermiyorum" Mahkeme Başkanı Köksal Şengül'ün sorusu üzerine Muzaffer Tekin'i ve Veli Küçük'ü çok önceden tanıdığını söyleyen Yıldırım, Şengün "Samimiyetiniz, birlikteliğiniz nedir?" sorusuna ise cevap vermedi. Bunun üzerine Köksal Şengün, savcılık makamına ifade ve dilekçeler verdiğini belirterek Yıldırım'a, "İki eylemin örgüt bağlantısı olduğu iddian var. Bu dosya senin açıklamaların sayesinde buraya geldi. Cevap vermiyorum diyorsun?" diye sordu. Konuştukça, aydınlatmaya çalıştıkça dışarıdakilerin kendisine saldırdığını iddia eden Yıldırım, "Baykal da bana saldırıyor. Devlet seyirci kalıyor. Ben savundukça vatan hainiymiş gibi saldıran saldırana" dedi. "Nereden biliyorsam biliyorum" Yıldırım, "Şimdilik konuşmayacağım diyorum. Alparslan Arslan yargıca saldırdı, onu eleştiren yok, savunuyorlar. Benim bu saldırıyla alakam yok diyorum, herkes bana saldırıyor" dedi. Şengün'ün, "Verdiğin bilgileri kimden alıyorsun? Devlete bilgi verdiğini söylüyorsun. Susmakla mı bilgi vereceksin?" şeklindeki sorusuna Yıldırım, "'Önlemini al, ülke kaosa sürüklenmesin' diyorum. İyilik yaparken kötü oluyorum'' yanıtını verdi. Başkan Şengün'ün, "İyilik yaptığın şeyleri nereden biliyorsun?" şeklinde soru yönelttiği Yıldırım, ''Nereden biliyorsam biliyorum'' dedi. "İfadeni değiştir dendi" Yıldırım, Ankara'da cezaevindeyken Alparslan Arslan'ın avukatı Ahmet Doğan ile avukat Teoman Ekşioğlu'nun kendi isteği üzerine ziyaretine geldiğini belirterek, "Teoman Ekşioğlu bana, Muzaffer Tekin'in selamını getirdiğini söyledi. Savunmamı inceledi. Böyle vatan sevgisini işleyeceğime, dini şeyleri ön plana çıkarmamı istedi" dedi. Bunun üzerine Başkan Köksal Şengün, "Muzaffer Tekin'in talimatı mıydı?" diye sorunca Osman Yıldırım "Selamı var dediğine göre o çıkıyor" dedi. Arslan kızdı Sorgusu tamamlanan Osman Yıldırım'ın sanıkların bulunduğu bölüme oturtulmasının ardından Alparslan Arslan ayağa kalktı. Alparslan Arslan, Osman Yıldırım'ın bulunduğu bölüme doğru yürüdü. Hareketlerinden Osman Yıldırım'a kafa atmak istediği anlaşılan Arslan, jandarmalar tarafından yere yatırılarak etkisiz hale getirildi. Arslan, Başkan Şengün'ün "talimatı üzerine, salondan dışarı çıkartıldı. Şengün bu durumu tutanağa "Arslan taşkınlıklar yapması sebebiyle dışarı çıkartıldı" diye geçirdi. "Balyoz da var Bulut da" Dünkü ifadesinde de önemli açıklamalarda bulunan Yıldırım, "'Bülent Eczacıbaşı'na çökecekler' dedim, yurt dışından arayıp onu tehdit ettiler'' demişti. Yıldırım, ayrıca '''Vural Savaş, Sabih Kanadoğlu' dedim. İşçi Partisi'nden kroki çıktı. 'Deniz Baykal'a suikast yapacaklar' dedim. MİT kendisi uyarmış. 'Sinagoglara, patrikhanelere saldıracaklar' dedim. İbrahim Şahin'den böyle bir saldırı planı çıktı. Tuncay Özkan bana değil, kendisini öldürtmeye çalışan suç ortağına saldırsın. 'Başbakan'a suikast yapacaklar, AKP iktidarını devirecekler' dedim. Suikast planları çıktı. Sarıkız, Yakamoz, Eldiven, Ayışığı... En son Balyoz. Bulut da gelebilir. Dikkat edelim, Balyoz'a şükür. Ergenekon'un sağ yanağına dikkat çektim" dedi. Osman Yıldırım, "Alparslan Arslan, 2004'te 'devlette temizlik yapılacak' diyordu. Temizlik, 'Balyoz temizliği.' Her şey çok net anlaşılıyor" dedi. http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-si...a-haberi-23304 |
|
|
|
01-27-2010, 19:32 | #2 |
gerçekten ilginç olmuş.
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|