![]() |
|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
![]() ![]() |
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
![]() BTSO tarafından �Eğitime % 100 Destek� Projesi kapsamında Tamamen AB standartlarında inşa edilen �BTSO EĞİTİM KAMPÜSÜ�, özel mimari projesi ile de farklılaşıyor. Birçok özel okulda dahi bulunmayan sosyal tesisleri, spor ve eğitim alanlarıyla Türkiye için örnek bir proje olan kampüs; kombine bir eğitim merkezi özelliği taşıyor.
Biliyoruz ki Eğitim sporun en önemli boyutlarından birisidir. Spor bu boyutuyla ele alındığında iki şekilde değerlendirilmesi gerekir. Spor için eğitim ve eğitim için spor. Spor için eğitimde spor amaçtır ve sporun en üst düzeyde gerçekleştirilebilmesi için eğitimden yararlanılır. Sporcu eğitimi, antrenör eğitimi, seyirci eğitimi, hakem ve spor yöneticilerinin eğitimi söz konusudur. Bu anlamda eğitim sporun hizmetindedir ve sporun teknik, estetik ve performans düzeyini yükseltmek için vazgeçilmez bir yoldur. Antrenman bilimi ve spor fizyolojisi, spor psikolojisi, spor yönetimi ve işletmesi, spor pedagojisi gibi pek çok bilim dalı spor için eğitimde önemli yer tutar. Eğitim için sporda ise spor, eğitimin hedeflerine ulaşması için kullanılan araçlardan sadece bir tanesi ama belki de en eğlencelisi ve doğru kullanıldığında en etkilisidir. BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi olarak Ulu Önder Atatürk�ün; �Türk sosyal bünyesinde spor hareketlerini düzenlemekle görevli olanlar, Türk çocuklarının spor hayatını yükseltmeyi düşünürken, sadece gösteriş için, herhangi bir yarışmada, kazanmak emeliyle, bir spor çizmezler. Esas olan, bütün, her yaştaki Türkler için beden eğitimi sağlamaktır. � sözünü ilke edinerek, tüm öğrencilerimize; sporda başarılı olmanın temelinde, �toplumsal olarak beden eğitimi ve sporu özümsemiş bireylerin sayılarının artması, Beden eğitimi ve Spor kültürünün her fert olarak doğru anlaşılmış olması gerektiği� bilinci verilerek ülkemizde beden eğitimi ve spor kavramının işlerliğini arttırmayı amaçlıyoruz. Adres: BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi Veysel Karani Mah. BTSO Eğitim Kampüsü F Blok Osmangazi / BURSA Tel: 0 224 216 07 34 - 0 224 216 07 35 Fax : 0224 216 1343 http://www.bursasporlisesi.k12.tr/index.php |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|