|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-22-2010, 12:18 | #1 |
balıkesir Adnan Menderes Lisesi
AÇILIŞINDAN GÜNÜMÜZE ADNAN MENDERES LİSESİ
Adnan Menderes Lisesi , açılışından günümüze sürekli kendisini yenileyerek eğitim- öğretim alanındaki yerini almıştır.Bundan sonra da almaya devam edecektir. Eğitim- öğretim hayatına:1991-1992 öğretim yılında, Karahallılar İlköğretim Okulu binasının üst katında; 1 müdür vekili, 1 geçici müdür yardımcısı,1 memur,2 hizmetli,14 öğretmen ve 200 öğrencisiyle başlamıştır. Mirza Bey Lisesi olarak inşaatına devam edilen okulumuzun adı daha sonra Adnan Menderes Lisesi olarak değiştirilmiş olup kendi binasına da 18 Nisan 1992 tarihinde taşınmıştır. Bugün, 70 öğretmeni, 23 dersliği( 34 sınıf), 1000 ‘ in üzerinde öğrencisi ile ikili öğretim yapmaktadır. İdari yapı olarak; dört laboratuarı (Bilgisayar laboratuarı, Fizik laboratuarı, Kimya laboratuarı, Biyoloji laboratuarı), kitaplığı, çok amaçlı toplantı salonu, Müdür, Müdür Yardımcıları Odaları, öğretmenler Odası, rehberlik hizmetleri odası, 1 spor odası, 2 soyunma odası , ayrıca 288 kişilik Parasız Yatılı Kız Pansiyonu bulunmaktadır. Okulumuz binası derslik, laboratuar ve idari yapı olarak modern bir görünüme kavuşturulmuş olup laboratuarlar güncelleştirilerek öğrencilerin çalışmalarında yararlı olabilecek ders araç gereçleriyle donatılmıştır. Başlangıçtan bugüne geçen zaman içersinde; # Kütüphane modern bir yapıya kavuşturulmuş olup 2000 in üzerinde kitapla öğrencilerin hizmetine sunulmuştur. # Fizik, Kimya, Biyoloji laboratuarları modernize edilip gerekli araç-gereçle donatılmıştır. # Bilgisayar laboratuarı açılmış ve zenginleştirilmiştir. # Okul bahçesine çeşme yaptırılmış,okul bahçesi asfaltlattırılarak, yer yer çimlendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla düzenlenmiştir. # İdari ve öğrenci işlerinde bilgisayarlı sisteme geçilmiştir. Okulumuzda yapılan sosyal etkinlikler çerçevesinde; # İzci üniteleri açılmıştır. İzcilerimiz, il genelinde ve bakanlığın açtığı etkinliklere katılmakta, okulumuzu ve ilimizi başarılı bir şekilde temsil etmektedirler. Geçmişe yönelik olarak okulumuz birçok başarıya imza atmıştır. Bunlar: İl de, iki yıl üst üste, 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama ve Çanakkale Şehitleri’ni Anma” programını gerçekleştirmiştir. 1997 yılında felsefe olimpiyatlarında Türkiye 12. olmuştur. 1999-2000 eğitim-öğretim yılında Masa Tenisinde il birincisi oldu. 2001-2002 eğitim- öğretim yılında futbolda il ikincisi oldu. 2001-2002 eğitim-öğretim yılında, Atletizmde 800 metre il üçüncüsü oldu. Tekvando dalında il birincisi oldu. 2002 yılında kurulan halk Oyunları ekibi; 2003-2004 eğitim-öğretim yılında, il ikinciliği ve Gençlik Halk Oyunları federasyonu gurup birinciliği, 2004-2005 eğitim- öğretim yılında il birinciliği ve bölge ikinciliği elde etti. ÖSS ‘ de 1998 yılında il birinciliği, Türkiye beşinciliği elde etti. ÖSS 2005 yılında YDA Lise olarak %28 , Genel Lise olarak da % 8 başarı sağladı. Bugün, Adnan menderes Lisesi, geçmişte elde etmiş olduğu bu başarılara yenilerini eklemek ve eğitim –öğretimdeki hak ettiği yere ulaşabilmek için, idari personel ve eğitim kadrosu kenetlenerek Adnan Menderes Lisesi’ni gelecekte, daha büyük başarılara ulaştırmak için azimli ve kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|