balıkesir Bahçelievler Lisesi
OKULUMUZUN TARİHÇESİ
Okulumuz 1999-2000 Eğitim-Öğretim yılında Bahçelievler Mahallesinde açılmıştır. 1977 yılında 24 derslikli Karesi Orta Okulu binası olarak yapılmış, ancak ilimize bir yüksek okul kazandırmak isteyen dönemin yetkililerinin girişimi ile Balıkesir İşletmecilik ve Turizm Yüksek Okulu olarak açılmıştır. 1999 yılında Yüksek Okulun Üniversitenin kampus alanındaki yeni binasına taşınması sonucu bina Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilince bu semtte bir lise açılması gündeme gelmiş ve aynı yıl Bahçelievler Lisesi olarak eğitim öğretime açılmıştır.
2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında 2 şubeli Yabancı Dil Ağırlıklı Lise kısmımız açılmış, 2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında hazırlık sınıfı sayısı 3'e çıkarılmıştır.
Okulumuz genel lise ilk mezunlarını 2001-2002 Eğitim-Öğretim yılı sonunda vermiştir. Okulumuz Yabancı Dil Ağırlıklı lise ilk mezunlarını 2003-2004 eğitim-öğretim yılı sonunda vermiş ve 2004-2005 Eğitim-Öğretim yılında ÖSS, Yabancı Dil sınavında Balıkesir 1., Türkiye 20. olan öğrencimiz Rana KESKİN ile başarısının zirvesine ulaşmıştır.
Okulumuzun özel bir ismi bulunmamaktadır. Okulumuz ilimizin en güzel semtlerinden birisi olan Bahçelievler Mahallesinde açıldığından aynı isim Okulumuza verilmiştir.
Okulumuz, gündüzlü ve karma olarak eğitim öğretim vermektedir.
1999-2000 Eğitim-Öğretim yılında açılan okulumuzun ilk müdürlük görevini vekaleten Mehmetçik İlköğretim Okulu müdürü Ayhan ŞİMŞEK yapmıştır. Daha sonra bu göreve dönemin Adnan Menderes Lisesi Müdür Yardımcısı Tuncer Gün vekalet etmiş olup , 15.05.2000 tarihinde ise Çağış ilköğretim Okulu Müdürü Halil KARATAŞ asaleten müdür olarak atanmıştır. Halen Bu görevi yürütmektedir.
|