sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-22-2010, 12:10   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart antalya İsmet İnönü Mes.Lise,And.ML,Pratik Kız Sanat Okulu

MESLEK LİSESİ

Öğrenim süresi ilköğretim okullarından sonra 4 yıl olan okulumuzda öğrencilerimize; genel bilgi dersleri yanında ilgi,istek ve yetenekleri doğrultusunda seçecekleri bir alanda meslek eğitimi verilmektedir. Okuldaki eğitim ve öğretim atölyelerde uygulamalı yapıldığı gibi son sınıfta okul-sanayi uygulamasıyla sürdürülmektedir. Endüstri ve hizmet alanlarının yanında,sanatsal alanlara yönelik programlarında uygulandığı okulumuzda, iş hayatına veya yüksek öğretime devam edecek meslek elemanları yetiştirilmektedir.
BÖLÜMLER

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi El Sanatları Teknolojisi Giyim Üretim Teknolojisi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Kuyumculuk Teknolojisi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Sanat ve Tasarım
ANADOLU MESLEK LİSESİ

İlköğretim okulundan sonra bir kısım derslerin öğretimini yabancı dille yapan, öğretim süresi 4 yıl olan ve yaygın batı dillerinden birisini bilen,mesleğe yönelik teknik elemanların yetiştirildiği okullardır. Eğitim İngilizce ve Almanca dilleri ile yapılmaktadır. Bu okullardan mezun olanlar, alanları ile ilgili iş yerlerinde çalışabilecekleri gibi, isterlerse yüksek öğrenim kurumlarına da devam edebilirler.
BÖLÜMLER

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi

Eğlence Hizmetleri
Yiyecek İçecek Hizmetleri

Grafik ve Fotoğraf

TEKNİK LİSE

9. Sınıf Meslek Lisesi ile ortaktır ve öğretim süresi 5 yıldır. Meslek Lisesinin 9. sınıfında belli bir başarı ortalamasını tutturan öğrenciler isterse Teknik Liseye ayrılarak öğrenimlerine devam edebilirler.
Bir mesleğe yönelik teknisyen yetiştiren okulumuzdan mezun olanlar, alanları ile ilgili iş yerlerinde çalışabilecekleri gibi kurumlarına da devam edebilirler.
BÖLÜMLER
Giyim Üretim Teknolojisi
Gıda Teknolojisi
PRATİK KIZ SANAT OKULU

Meslek Lisesine bağlı örgün eğitim kurumlarını tamamlamış veya herhangi bir kademesinden ayrılmış veya bu sisteme hiç girmemiş genç kız ve kadınlarımız kabul edilir. Değişik süre ve kademelerde düzenlenen modüler programlarla meslek eğitimi yapılır.
BÖLÜMLER: Gelen talepler doğrultusunda bölüm ve kurslar açılır .

KIZ TEKNİK ÖĞRETİM
OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ

İsmet İnönü Meslek Lisesi veya Pratik Kız Sanat okulunu bitiren öğrenciler tercih edilir, en az ilköğretim okulunu bitirenler kabul edilir. Mesleki bilgi ve becerileri geliştirerek meslek sahibi olmaları, yöresel Türk giyim ve El sanatlarını araştırarak, geliştirebilen, değerlendirebilen ve yaşatılmasını sağlayabilen bireyler yetiştirilir.2 yıl süreli Döner Sermaye ile çalışmalarnı sürdürür.
Okulumuzda halkın ilgi ve istekleri doğrultusunda siparişler kabul edilmektedir Mezun olduktan sonra isterlerse kendi iş yerlerini açabilme ve bankadan meslek kredisi alabilme şansına sahiplerdir.İsterlerse Halk Egitim Merkezi'nin açtığı kurslarda kursiyer öğretmen olarak çalışabilirler.Ayrıca sanayi kuruluşlarında da kalifiye eleman olarak görev yapabilirler.
BÖLÜMLER El Sanatları Teknolojisi Ev Yönetimi Beslenme Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Giyim ve Üretim Teknolojisi Nakış Resim
UYGULAMALI ANA OKULU

Uygulama anaokulumuz; Meslek Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerine; okul öncesi çağı çocuklarını gözleme,izleme, çocuk gelişiminin temel ilkelerini kavrama ve bu çağ çocuklarının ilgi ve ihtiyaçlarına uygun eğitimi verebilmek amacıyla okulumuz bünyesinde kurulmuş bir laboratuardır.

ADRES: Hüsnü Karakaş Mh. 3658 sk. Nu: 61 ANTALYA
Tel : 0242 361 47 17

Faks: 0242 361 03 61
E-posta: [email protected] ve [email protected]
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)