sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > SonForum Siyaset Meydanı
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

SonForum Siyaset Meydanı Siyasetle ilgili haber,yorum,araştırma ,siyasi tartışma bölümü,siyasi serbest kürsünüz .

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-21-2010, 13:59   #1
Kullanıcı Adı
kont

'Kurulan tezgahları lanetliyorum!'

Emekli Orgeneral Çetin Doğan Akşam'a konuştu

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Doğan iddialara yanıt verdi: Hükümete yönelik böyle toplantı yapılmaz, 5 bin sayfalık plan olmaz. Bunlar meşru çalışma, arşivlerde var
TEESSÜF EDİYORUM
Bu TSK’yı sindirme operasyonunun bir parçası. Hesabını veremeyeceğim hiçbir şey yok. Her şey arşivlerde var. Asılları var. Yapıştırma, copy - paste falan değil. İsteyen yetkililere gösterilebilir. Teessüf ediyorum.

Taraf gazetesinin, dün ‘Darbenin adı Balyoz’ başlığıyla yaptığı manşet haberinde suçlanan 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, iddialara sert yanıt verdi. 2002 ila 2003 yılında olacağı öne sürülen ve 12 Eylül’deki Bayrak Harekâtı’nı model alan ‘Balyoz Harekât Planı’ isimli darbeyi ‘Balyoz Sıkıyönetim Komutanı’ unvanıyla yöneteceği iddia edilen Orgeneral Doğan, sıkıyönetim ilan etmek için “camilere bombalı saldırı düzenlenmesi” ve “Ege üzerinde Türk jetinin düşürülmesi” iddialarıyla ilgili “Her şey arşivlerde var. Öyle copy - paste falan değil” dedi. Orgeneral Doğan, AKŞAM’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:
ONLAR KİMİN TARAFI BELLİ:
Taraf’ın kimin tarafında olduğu belli. İki sene Ege Ordu Komutanlığı, iki sene de 1. Ordu Komutanlığı yaptım. Ordu komutanlığım döneminde, seminerler, plan tatbikatları, harp oyunları düzenledim. Bunların senaryosu, içeriği, konusu daha önce Kara Kuvvetleri ve Genelkurmay Başkanlığı’na bildirilir. Bu tatbikatlara, yüzlerce subay ve general ile Kara Kuvvetleri Komutanı, Genelkurmay Başkanı eğer müsait değillerse de onları temsilen üst rütbeli personel katılır. Toplantıda, mevcut planların yeterliliği, durumu görüşülür, irdelenir. Malum TSK’da, iç tehdit ve dış tehdide ilişkin planlar vardır. İç tehdide ilişkin planların adı kısaca EMASYA’dır. Oynanan harp oyunlarının içeriği, her şeyi daha oynamadan ve oynandıktan sonra Kuvvet Komutanlığı’na gönderilir. O da Genelkurmay Başkanlığı’na gönderir.
BAŞBAKAN’A SUNULDU: Mevcut arşivlerde de bunlar vardır. Bunların saklanacak hiçbir tarafı yoktur, açıktır ve meşrudur. İç tehdide yönelik planlar da ikiye ayrılır, Bölücü örgüte ve irticai faaliyetlere karşıdır. İrticai faaliyetlere ilişkin görüş ve düşüncelerimi, vilayette yapılan emniyet -asayiş toplantılarında temsilcim dile getirmiştir. Gördüğümüz konuları yazıyla Kara Kuvvetleri’ne ve Genelkurmay Başkanlığı’na iletmişizdir. Bu görüşler, MGK’da da yasal platformda ilgililere sunulmuştur. Ben doğrudan doğruya zamanın Başbakanı’na, Milli Savunma Bakanı’na görüşlerimi, yasal platformlarda açıkça ifade etmişimdir. Bu toplantılar da sanıldığı gibi öyle sansasyonel canlı bombalamaya, hükümet devirmeye yönelik değildir.
ASİMETRİK SALDIRI: Hükümet devirmeye yönelik böyle saçma sapan toplantı yapılmaz. Hayatım boyunca hep meşru bir zeminde bulundum. Bunu benim şahsımda, TSK’ya yönelik asimetrik bir saldırının parçası olarak görüyorum. Bir yerlerden bir parça, senaryoya bir eklenti koyuyorlar. Ben halen Savcı Zekeriya Öz’ü ve arkadaşlarını birinci Ergenekon davasında asılsız bir ihbar mektubunu esas aldıkları için mahkemeye verdim. Bu da öyledir. Taraf gazetesini de mahkemeye vereceğim. Böyle bir şey olamaz.
LANETLİYORUM: Gündemi saptırmak adına kurulan bu tezgâhları lanetliyorum. O kadar insanı toplayacaksın da cami bombalama konusunu yüzlerce kişinin önünde tartışacaksın. Böyle gülünç bir şey olmaz. TSK’nın, ulusumuzun kutsal saydığı mekânlara tertipler düzenleyerek, ajitasyonlar yarattığını ima etmek veya doğrudan ifade etmek kadar saçma sapan bir şey olmaz. Biz gizli saklı yapmıyoruz. Toplantılarımızı CD’lere alıyoruz. Açıkça CD’lerde benim yaptığım konuşma veya yaptığımız harp oyunu vardır. Ama böyle iğrenç bir olay yoktur. Beş bin sayfalık bir plan da olmaz.
İDDİANAMEYİ GEÇTİLER: Bunlar Ergenekon iddianamesini de geçtiler. Ben yalnızca askeri öğrenciyken bir ihtilalin içinde oldum. O da 1960 ihtilaliydi. Orada da ben ne plan gördüm, ne de plan çıktı ortaya. Ben, harekât başkanlığı, asayiş komutanlığı, Ege Ordu Komutanlığı, 1. Ordu Komutanlığı yaptım. Ben hükümeti devirme planı diye bir şey görmedim.
ALLAH ISLAH ETSİN: 12 Eylül’de de Genelkurmay’da İstihbarat Başkanlığı’nda şube müdürüydüm. O zaman da planın varlığından falan haberim yoktu. Daha sonra da böyle bir plan hazırlanmış olsa benim mutlaka haberim olurdu diye düşünüyorum. Saçmalık ne biliyor musunuz? Güya ‘Sıkıyönetim Komutanı’ olarak imza atmışım. Ordu harp oyunlarında ordu komutanı, ordu komutanı rolünde olmaz. Kolordu komutanları, ordu komutanı rolünü oynarlar. Çünkü benim görevim astlarımı denemek ve eğitmek. Allah ıslah etsin. Bu tosuncuklar, Çetin Altan’ın ülkemize en büyük hediyesidir.

Barkın ŞIK/ Ankara

http://www.aksam.com.tr/2010/01/21/h...an_olmaz_.html
kont isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Okunmamış 01-21-2010, 21:46   #2
Kullanıcı Adı
kont

O General meydan okudu

Taraf Gazetesi yönetimi ve haberi yapan muhabirleri canlı yayında iddialarını ispat etmeye davet etti

21.01.2010 17:00

HABERTÜRK TV'de Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut'un sorularını yanıtlayan emekli Orgeneral Çetin Doğan, 'Balyoz Planı" iddialarını ortaya atan Taraf gazetesinin yöneticileri Ahmet Altan ve Yasemin Çongar ile haberin altında imzaları olan Mehmet Baransu ve Yıldıray Oğur'u canlı yayında tartışmaya davet etti. Orgeneral Doğan, "Gelin karşıma tartışalım. Eğer doğruysa siz benim alnımı karışlayın. Ama yanlışsa ben sizin alnınızı karışlayacağım. Var mısınız?" diye meydan okudu. Orgeneral Doğan, Yiğit Bulut yönetimindeki tartışma için söz konusu isimleri HABERTÜRK TV binasında bekledi ama Taraf yöneticileri teklifi kabul etmedi. HABERTÜRK Haber Merkezi'nin ulaştığı Taraf Gazetesi yöneticileri "Yarınki gazeteyi yetiştirmeye çalışıyoruz. Haber toplantısındayız. Bu nedenle bugün için canlı yayına çıkmamız mümkün değil" diyerek, emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın davetini reddettiler.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN 1
VİDEO İÇİN TIKLAYIN 2
kont isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)