sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-20-2010, 12:08   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart bingöl Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi

• Okulumuz ilk defa 1948 yılında Aşağı Çabakçur’da samanlık olarak kullanılan bir binada Elazığ Kız Enstitüsü’ne bağlı köy kadınları gezici kursu olarak faaliyete geçmiştir. Bu kurs 1952 yılında bağımsız Akşam Kız Sanat okuluna dönüştürülmüş, okulun ilk müdürlüğünü Memnune CANTAŞ ve akabinde kısa bir süre İffet VURAL yapmışlardır. Daha sonra aynı yılın mart ayında Naime SUNGUR müdürlük görevine başlaşmıştır.
  • Okul daha önce samanlık olarak kullanılan binasında 14 Mayıs 1952 de o zamanki aşağı Bingöl ‘de halk evi olarak kullanılan bir binaya taşınmıştır.
  • 1963/1964 eğitim öğretim yılında bünyesinde Akşam Kız Sanat Okulu ve Kız Sanat Orta Okulu da bulunmak suretiyle Kız Enstitüsü olarak eğitim ve öğretime devam etmiştir. 1967 yılında şimdiki lise binasının tamamlanması üzerine boşalan ve şu andaki 100.Yıl İlköğretim Okulunun yerindeki eski lise binasına taşınmıştır.
  • 1971 depreminin getirdiği olumsuz etkiler nedeniyle okulumuz 1971/1972 eğitim öğretim yılını Endüstri, Meslek Lisesinin bulunduğu binanın bir bölümüne geçmiştir.
  • 1972/1973 öğretim yılında Sağlık Eğitim Merkezi ve Rehberlik araştırma merkezinin bulunduğu barakalara taşınmış ve öğretime burada devam etmiştir.
    Nihayet 1978/1979 öğretim yılında şu anda öğretime devam ettiğimiz kendi binamıza taşınmıştır.
  • Binanın en alt bölümünde kalorifer dairesi bulunmaktadır. Kalorifer dairesinde 2 adet kazan mevcut olup, bu kazanlar kömürle çalışmaktadır. Aydınlatma sistemi T.E.K. su ve kanalizasyon ise şehir şebekesine bağlıdır.
  • Okulumuzun kuruluşundan bu yana görev yapan müdürler sırasıyla şöyledir:
    1. İffet VURAL (1948/1952)
    2. Naime SUNGUR (1952/1970)
    3. Sevgi SEVİNÇ (1970/1973)
    4. İnci DARCAN (1973/1977)
    5. Alev OBUT (1977/1978)
    6. Filiz ERDOĞAN (1979/1983)
    7. Emine ÖZBEK (1984/1987)
    8. Nursel YILMAZCAN (1987/1987)
    9. Ayhan ÇAKMAK (1987/1988)
    10. Sacide AKBABA (1989/1994)
    11. Nihat ALİMOĞLU (1994/1996)
    12. Kadri ENGİN (1996/….)
Okulumuzun Genel Amaçları

Kız ve kadınlarımızın aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunacak şekilde yetiştirilmesi doğrultusundaki genel amaçları yanında bünyesinde bulunan branşlara göre amaçlarını da şöyle sıralayabiliriz:

KIZ MESLEK LİSESİ

4 yıl süreli, ortaöğretim kurumlarında okutulan ortak genel bilgi dersleri yanında meslek
eğitimi veren ve iş alanlarına orta düzeyde meslek elemanı yetiştirmeyi amaçlayan ayrıca üst öğrenim kurumlarına öğrenci hazırlayan bir meslek okuludur.
Kız Meslek Lisesi mezunları yetiştirildikleri meslek alanları ile ilgili iş yerlerinde çalışabilecekleri gibi kendilerine ait bir işyeri açabilirler.

ANADOLU KIZ MESLEK LİSESİ

4 yıl süreli, yabancı dil ağırlıklı, ortaöğretim kurumlarında okutulan ortak genel bilgi dersleri yanında meslek eğitimi veren ve iş alanlarına orta düzeyde meslek elemanı yetiştirmeyi amaçlayan ayrıca üst öğrenim kurumlarına öğrenci hazırlayan bir meslek okuludur.

UYGULAMA ANAOKULU

3/6 Yaş grubundaki çocukların okul öncesi eğitimlerinin yapıldığı, aynı zamanda Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi öğrencilerinin uygulama yaptıkları okul öncesi öğretim kurumudur.

PRATİK KIZ SANAT OKULU

Çevredeki yetişkinlerin ve yaygın eğitim vasıtasıyla eğitilmeleri, meslek sahibi olmalarının sağlanması, evlerinde çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilir yeteneğe sahip olmalarını sağlamak, örgün eğitim kurumlarından yararlanamayan kadınlarımızın gelişen çağa ayak uydurmalarını sağlamak amacıyla faaliyet göstermektir.

AÇIK ÖĞRETİM PROGRAMI

İlköğretimini tamamlayan ancak çeşitli sebeplerle meslek eğitimi imkanı bulamayanlara bu eğitimi tamamlama fırsatı vermek, orta öğretimini tamamladığı halde bir yüksek öğretim kurumuna giremeyenlere mesleki bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla genelde hafta sonları ve yaz tatillerinde yüz yüze eğitim veren meslek okuludur.

Okulumuzdaki Mevcut Alanlar Anadolu Kız Meslek Lisesi
Kız Meslek Lisesi
Açık Öğretim Programı

[email protected]
[email protected]

(0 426) 213 1027
Faks: (0 426) 2142181

Merkez Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi
Kültür Mah. İnönü Cad.

12000 BİNGÖL
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)