|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-20-2010, 12:02 | #1 |
Keşan Meslek Lisesi
1959-1960 Eğitim-Öğretim yılında akşam sanat okulu olarak bu günkü Keşan öğretmen evi binasında öğretime başlamıştır. 1967-1968 öğretim yılında kız sanat orta okulu mezunlarının kayıt yaptırması ile Kız Enstitüsü(Kız Meslek) açılmıştır.
1976 yılında şu anki binasına yerleşerek uygulamalı ana okulu açılmış aynı binada 1997 öğretim yılına kadar okul öncesi eğitimi (ana okulu) yaygın eğitim (Pratik kız sanat okulu) kız sanat orta okulu ve lise olarak Eğitimöğretimini devam ettirmiştir. 1997 yılında orta okulun bünyesinden alınmasıyla meslek lisesi,pratik kız sanat okulu ve ana okulu devam etmektedir.1976 yılında inşaat işleri tamamlanan okula 1981 yılında tüm masrafları Mühendis Ethem BORUCU”ya mühendislik işleri de Kadir YÖRÜKER tarafından yürütülerek Atatürk büstü yapılmıştır. 1987 yılında ek binası olan ana okulu binası üzerine kat ilavesi ve lojman,1994 yılında Kuaförlük Atölyesi 1998–1999 Eğitim-Öğretim yılında hazırgiyim atölyesi düzenlenmiştir. Binasına geçtiği günden bugüne kadar değişik yıllarda Çok onarımlar yapılarak binanın bakımlı olması sağlanmaya çalışılmıştır. 1980-1982 yılları arasında aynı binada Ticaret Lisesi ile birlikte 1990- 1991 yılında da Sağlık Meslek Lisesi ile birlikte Eğitim-Öğretime devam etmiştir.Kız Meslek Lisesine öğrenci kayıtlarının düştüğü görülünce 1998-1999 öğretim yılında onay alınarak adı Keşan Meslek Lisesi olarak değiştirilmesinden sonra erkek öğrenci kayıtları da başlamıştır.Kuaförlük saç yapımı ve bakımı bölümü ile hazır giyim (tekstil-konfeksiyon) bölümü atölyeleri kazandırılması ile çocuk gelişimi eğitimi mezunlarına usta öğreticilik yapma ve yüksek öğrenime devam etme imkanının verilmesi, erkek öğrencilerinde kayıt olması nedeniyle öğrenci sayılarında belirli bir artış olmuştur. 1999 öğretim yılında da aynı binada çocuk kulübü açılabilmesi için onay alınmıştır. Okul üç katlı olup,dört idare odası sekiz derslik,sekiz atölye bir F.K.B labaratuvar bir uygulamalı ana okulu bir çok amaçlı salonu vardır.Gündüzlü ve karma eğitimdir. BÖLÜMLERİMİZ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ELSANATLARI TEKNOLOJİSİ TEKSTİL VE KONFEKSİYON AĞIRLAMA GIDA KUAFÖRLÜK HASTANE CADDESİ KEŞAN MESLEK LİSESİ KEŞAN EDİRNE TÜRKİYE 22800 02847141213 02847152267 EDİRNEYE UZAKLIĞI......................:110 KM OKUL TÜRÜ................................ESLEK LİSESİ YABANCI DİLİ............................:İNGİLİZCE ÖĞRETİM ŞEKLİ.................:NORMAL |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|