sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-20-2010, 11:56   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Ümraniye Mehmetçik Lisesi

Okulumuz 1977 yılında Sarıgazi Köyü tüzel kişiliğine ait tek katlı, iki derslikli binada , Sarıgazi Ortaokulu olarak eğitim ve öğretime açılmıştır.

Bölgedeki yoğun nüfus artışı karşısında binanın yetersiz kalması sonucunda, 1980 yılında köy halkı ve çevre kuruluşlarının ortak çalışmaları sonucunda, okul binasına ilave bir kat yapılmış olup derslik sayısı arttırılmıştır.

1983 yılına kadar eğitim ve öğretim devam etmiştir. Yoğun nüfus artışı sonucunda aynı yıl içinde yeni bir okul binasının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Köyün ortak arazisi olarak tahsis edilen 17.000 m2 ‘lik alan üzerine İl Özel İdaresi tarafından üç katlı, yirmi derslikli bir bina yapılmıştır. Yapılan bu yeni binada eğitim ve öğretime başlanmıştır.

Aynı yıl Sarıgazi Ortaokulu, yapılan bu yeni binada eğitim ve öğretime başlamıştır.

1983 yılı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 60.Yıl dönümüne rastlaması nedeniyle ihtiyaç duyulan lise bölümün de açılması sonucunda, okulun adı 60.yıl Sarıgazi Lisesi adı ile resmileşmiştir.

1990 yılına kadar ilkokul, Ortaokul ve Lise birimleri aynı binada eğitim ve öğretime devam etmiştir.

1990 yılında Sultançiftliği Beldesine bağlı Subay Lojmanları Havacılar Caddesi üzerindeki 7000 m2 ‘lik hazine arsası üzerine , İl Özel İdaresi tarafından, Sultançiftliği İlkokulu –1 adına 27 derslikli bir bina yapılmıştır.

Bölgenin konumu ve öğrenci yoğunluğu dikkate alınarak, ortaokul ve lise bölümü 28 Ekim 1990 tarihinde Sultançiftliği İlkokulu –1 adına yapılan binaya taşınmıştır. Okul Subay Lojmanları arasında bulunduğundan 60.Yıl Sarıgazi Lisesinin devamı olarak Mehmetçik Lisesi adı ile eğitim ve öğretime açılmıştır.

1993- 1994 öğretim yılında orta okul bölümüne öğrenci alınmamıştır. 1998-1999 öğretim yılından itibaren normal lise programı ile birlikte yabancı dil ağırlıklı lise programı doğrultusunda eğitim ve öğretime devam etmektedir.
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)