|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-20-2010, 11:55 | #1 |
Üsküdar Halide Edip Adıvar Lisesi
Okulumuz 1937 yılında Halide Edip Adıvar’ın evinde eğitim Öğretime başlamıştır.1939 yılında ev çökünce eğitime ara verilmiş, şimdiki Sultantepe İlköğretim okulu bünyesinde öğretime başlamıştır.
Halide Edip Adıvar Lisesi Üsküdar İlçesinin Sultantepe semtinde Hacı Hesna Hatun mahallesi Selvilik caddesi No : 77/1 de, 3608 m2 lik bir sahada İstanbul boğazına hakim, Nuri Demirağ korusunun eteklerinde kurulmuş güzel bir görünüme sahiptir. Adını ünlü romancımız Halide Edip Adıvar’ın okulun kurulduğu semtte oturması nedeniyle almıştır. Halide Edip Adıvar okulumuzun bulunduğu Sultantepe semtinde ikamet ettiği için ünlü romancımızın ismi verilmiştir. Önce HALİDE EDİP ADIVAR ORTAOKULU, daha sonra da HALIDE EDİP ADIVAR LİSESİ adıyla eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Okulumuz yeni binasında öğretime 1967-1968 yıllarında başlamış, 1939-1967 arası eğitim Öğretim yapılmamıştır. İlk müdürü Tevfik TARIM’dır. Sırasıyla İrfan ÇALCI, Behçet ALPTEKIN, Nazmi OZGÜR, Velittin DEMİRKOL, Tahir ASLAN müdür olarak çalışmışlardır. 1994-1995 öğretim yılında Kadir KÜÇÜK vekalet etmiştir. 30 Haziran 1995 tarihinde Müdür olarak atanan Bekir ALTINDAĞ, halen bu görevini sürdürmektedir. Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçlarına bağlı olarak Milli Eğitim Bakanlığımızca açılan genel, karma eğitim yapan ortaöğretim kurumudur. Beş idareci, 51 öğretmenden oluşan eğitim kadromuz Halide Edip Adıvar Lisesinin İstanbulda hatırı sayılır okulların arasında olmasını sağlayan en önemli gücümüzdür. Boş geçen dersimiz yoktur. 2008-2009 öğretim yılında gördüğü aşırı ilgi sonunda yoğun bir kayıt tazyiği altında kalmış; lise birinci sınıflarımız maalesef 60 kişilik bir kalabalığa ulaşmıştır. Binası birbirine bağlı 3 bloktan meydana gelmiştir. Doğalgazlı, Kaloriferlidir. 25 derslik ve 28 şube vardır. Biyoloji ve Fizik, Kimya laboratuarları bulunmaktadır. 2. katında zengin bir Kütüphane mevcuttur. Öğrencilerimizin ihtiyacına cevap verebilecek niteliktedir. "Akıllı Sınıf" da denilen Bilgisayar, projeksiyon ve bluetooth özelliği olan tahtadan meydana gelen sınıflarımızda eğitim yapılmaktadır. 200 Kişilik yalıtımı yapılmamış, okul toplantılarında kullanılabilecek nitelikte bir Konferans salonumuz bulunmaktadır. Spor salonu yoktur. Beden Eğitimi derslerinde okul bahçesinden yararlanılmaktadır. Şiddetle bir kapalı spor salonuna ihtiyacımız bulunmaktadır. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|