|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-19-2010, 11:46 | #1 |
Afşin Kız Meslek Lisesi
Kuruluşu:1975
1969-1970 Öğretim yılında Pratik Kız Sanat Okulu olarak geçici binada eğitim ve öğretime açılmış, kısa bir zaman sonra Belediye Başkanı Hanifi HACIÖMEROGLU okul yaptırma derneğini kurmuş ve dernek başkanı olarak göstermiş olduğu çaba ve gayretler sonucunda ilçemizin en kıymetli mevkide 3270 metre karelik bir arsa temin etmiştir. Arsa Kız teknik öğretim genel müdürlüğüne devredilmiş ve okul binası yapılmıştır. 1975-1976 öğretim yılında Kız Meslek Lisesine dönüştürülerek bünyesine Kız Sanat Ortaokulu, Pratik Kız Sanat Okulu ve Uygulama anaokulunu almıştır. 1998 yılına kadar sobalı olan okulumuz okul müdürü Songül ŞAHİN'İN girişimi ve çabaları ile okul bahçesine ek bina yaptırılarak Efsus İlköğretimde eğitimini sürdüren uygulama sınıfı ek binamıza taşınmış ve okulumuz kalorifere dönüştürülmüştür. Okulumuzun Amacı; öğrencileri mesleğe ve bir yükseköğretime hazırlamak.. Okulumuzun özellikleri; okulumuzda kız öğrencilerle gündüzlü ve normal eğitim yapılmaktadır. Genel başarı oranımız %89' dur. Okulumuz halen 150 örgün eğitim, 15 uygulama sınıfı, 60 yaygın eğitim öğrencisiyle, çocuk gelişimi eğitimi ve bilgisayar(Bilişim Teknolojileri) alanlarında eğitim öğretimini sürdürmektedir. Tel0344) 511 40 66 Faks0344 )511 77 33 E-Posta:[email protected] |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|