|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-19-2010, 11:44 | #1 |
İnebolu Kız Meslek Lisesi
İnebolu Kız Meslek Lisesinin Kısa Tarihçesi Okulumuz 1943 yılında "Akşam Kız Sanat Okulu" olarak öğretime açılmış, 1962 - 1963 Eğitim-Öğretim yılında "Kız sanat Ortaokulu" olarak 1964 -1965 Eğitim-Öğretim yılında da "Kız Enstitüsü" olarak hizmet vermiştir. 1966 - 1967 Eğitim-Öğretim yılında ise okulun bünyesine anaokulu dâhil edilmiştir. Okulumuzun Fiziki Durumu İnebolu Kız Meslek Lisesi'nin şuan ki binası 1993 yılında tamamlanmış ve eğitim öğretime geçilmiştir. Okul binası 450 m² 'dır, 4 katlı tek bir bloktan oluşmuş olup 1925 m² bahçeye sahiptir.
Okul binasında 6 sınıf, 6 atölye (Nakış, Hazır Giyim, Çocuk Gelişimi, Kuaförlük ve Bilgisayar-2 Adet-), 1 çok amaçlı salon, 1 kütüphane, Anaokuluna bağlı oyun salonu, yatakhanesi ve yemekhanesi, 1 Fen laboratuarı, 2 idare odası, 1 Memur odası, 1 Öğretmenler odası, 1 arşiv odası, 1 Spor odası, kantin ve kalorifer dairesi bulunmaktadır. Bahçe kısmında tek bir alan içerisinde voleybol ve basketbol sahası vardır. Okulumuzun Eğitim Öğretim Durumu Okulumuz ilk olarak 1963 yılında Akşam Kız Sanat Okulu olarak açılmış ve şu ana kadar binlerce öğrenci mezun etmiştir. Okulumuzda hâlihazırda 168 öğrenci ile 17 öğretmen 1 usta öğretici ve Okulumuzun bünyesinde bulunan Kız Yurdunda görevli 6 belletici öğretmen ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Kız Yurdunun okulumuz öğrenci sayısının artmasında çok büyük katkısı vardır. Okulumuzda öğrencilerimizi 4 yıllık fakültelere yerleştirmeyi amaçlayan ÖSS'ye yönelik çalışmalar yapılmakta olup öğrencilerimiz genellikle üniversitelerin önlisans programlarına yerleşmektedirler. Okulumuzda; Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişim ve Eğitim, Giyim Üretim Teknolojileri, Kuaförlük ve Cilt Bakımı Alanları mevcuttur. Ayrıca Hanımlar için açılan kurslarımız devam etmektedir. Okumuz içinde yapılan değişiklikler ise okulumuza öğrenci velilerimiz ve öğretmenlerimizin katkılarıyla bu sene yeni bir bilgisayar laboratuarı kazandırılmıştı. Sınıflarımız boyanmış ve sıralarımız yenilenmiştir. Bahçemiz çiçeklendirilmiş ve yeni banklar eklenmiştir. Ve son olara, tuvalet ve lavabolarımız yenilenmektedir. Öğrenci Sayılarımız 9. Sınıf: 67 10. Sınıf: 57 11. Sınıf: 28 Ana Okulu: 16 Toplam Öğrenci Sayımız: 168 Stratejik Vizyonumuz Gelişmenin anahtarının mesleki eğitimden geçtiğini tüm Türkiye'ye kanıtlamak! Stratejik Misyonumuz Gelişen teknolojiyi takip eden, kaliteli üretim yapan, Avrupa standartlarında eğitim veren, örnek, önder ve aranılan bir eğitim kurumu olmak. İlke ve Değerlerimiz
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İnebolu Kız Meslek Lisesi Tel: 0 (366) 811 45 01 Faks: 0 (366) 811 45 01 E-Posta: [email protected] |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|