sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-19-2010, 11:40   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Gediz Kız Meslek Lisesi

Okulumuz ilk kez 1955-1956 eğitim yılında Eski Gediz'de "Pratik Kız Sanat Okulu" olarak açılmıştır. 1970 Gediz depremine kadar orada hizmet vermiştir. Depremden sonra ise şimdiki arsası üzerinde kurulan prefabrik binalarda eğitimi sürdürmüştür. Şubat 1976'da bünyeye "Uygulama Anadolu" katılmıştır. En son olarak da "Kız Sanat Ortaokulu" ve "Kız Meslek Lisesi" 1980-1981 eğitim yılında açılarak hizmete devam etmiştir. İlk kez 1985 yılında 4 derslikli bir ek bina yapılmıştır ancak gerçek bina yapımı 1987 ve 1988 yıllarında Gediz halkının da katkılarıyla yapılabilmiştir. 1989 Şubat'da yeni binasına taşınarak eski prefabrik binalar yıkılmış ve okulumuz buygünkü görüntüsünü almıştır.

1990 yılında alınan onayla da okulumuz "Devlet Parasız Yatılı" kapsamına alınmış ve 60 öğrenci kapasitesi ayrılmıştır. 1990-1991 eğitim yılından itibaren yatılı öğrenciler alınmaya başlanmıştır. Köylerinde okuma olnağı bulamayan yöremiz ve ülkemiz kızlarına daha yararlı hizmetler vermeye başlamıştır.

Pratik Kız Sanat Okulu kapsamına da giren okulumuzda kurulduğu ilk yıllardan itibaren bir çok değişik branş ve alanda yoğun olarak yaygın eğitim kursları ve faaliyetleri gösterilmiştir. Okulumuzun tam gün tam yıl eğitim vermesi de bu kursların ve yaygın eğitim faaliyetlerinin devamlı yapılabilmesine olanak sağlamaktadır.Bu kurslardan en sık açılanlar; Ahşap Boyama Kursları, El ve Makina Nakışı Kursları, Makina İşlemeleri kursları, Giyim Kursları, Çocuk Bakımı Kursları ve Bebek Yapımı Kurslarıdır. Ayrıca 2006-2007 Eğitim öğretim yılında Okul Servis Şoförleri Eğitimi Kursu ve Okul Kantin İşletmecileri ve Çalışanları Hijyen ve Sanitasyon Kursu açılmıştır. Bu kurslar sayesinde okuma imkanı bulamamış ve bir mesleği olmayan bir çok bay ve özellikle bayan katılımcılara bir meslek sahibi olmaları veya çalıştıkları sektörde kendilerini geliştirme imkanı tanınmıştır.

Resimde görülen okul binamızın zemin katında idareci ve memurlara ait odalar ile uygulama anaokulu bölümü, öğrenci kantini ve 300 kişilik çok amaçlı salonumuz bulunmaktadır. İkinci ve Üçüncü katlarda ise öğretmenler odası, derslikler, giyim, nakış, yiyecek içecek hizmetleri atölyeleri, bir fen laboratuarı bulunmaktadır. En üst katt ise yatılı pansiyon bölümü ile 3300 kitap kapasiteli kütüphanemiz bulunmaktadır.

Kendini yetiştiren başarılı öğrencilerimiz de diğer okullara oranla daha çok kazanma şansına sahip oldukları üst öğrenim kurumlarına giderek lisans ve önlisans eğitimi alabilmektedirler.

Adres: Saygılar Mh. Saygılar Cad. 43600 Gediz / KÜTAHYA

Tel: 0(274) 412 47 20 & Fax: 0(274) 412 44 09
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)