|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-18-2010, 12:37 | #1 |
Anadolu Meslek Lisesi ve Meslek Lisesi
Okulumuz 1944 – 1945 Eğitim – Öğretim yılında Kız Enstitüsü, 1974–1975 Öğretim yılında Kız Meslek Lisesi ve 1978 – 1979 Öğretim yılında uygulamalı Makine Ressamlığı bölümünün açılmasıyla karma öğretimle Bilecik Meslek Lisesi adını almıştır. 1998 – 1999 Eğitim Öğretim yılında Anadolu Meslek Lisesi’ne Ağırlama Gıda ve Teknolojisi Bölümü açılarak okulumuz şu anki adıyla Bilecik Anadolu Meslek Lisesi ve Meslek Lisesi adını almıştır. Bilecik Anadolu Meslek Lisesi ve Meslek Lisesi ilk kez Bilecik Halk Evi Binasında eğitim öğretime açılmış 1980 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan binasına geçmiştir.Halen bu binada aşağıda yazılı bölümlerde eğitim öğretime devam etmektedir.
Okulumuz bünyesindeki başlıca bölümler şunlardır: - Ağırlama Gıda ve Teknolojisi - Yiyecek ve İçecek - Makine Ressamlığı - Tekstil Konfeksiyon - Tekstil Dokuma - Çocuk Gelişimi ::BÖLÜMLERİMİZ:: AĞIRLAMA ve GIDA BÖLÜMÜ AMACI; Ağırlama ve Gıda alanında; Gıda Analizcileri, Kurum mutfak Beslenmecileri, Servis Elemanı ve Kat Hizmetleri personeli yetiştirmek üzere öğrencilere eğitim verir. BU BÖLÜMDEN MEZUN OLANLAR;
ÇOCUK GELİŞİMİ ve EĞİTİMİ AMACI; 0-12 yaş çocuklarının; gelişim özelliklerini, beslenmelerini, hastalıklarını ve eğitimi ile ilgili gerekli bilgi-beceriyi kazanmış olan ve bunları okul öncesi eğitim alanında kullanan elemanlar yetiştirir. BU BÖLÜMDEN MEZUN OLANLAR;
|
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|