sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-18-2010, 12:37   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Anadolu Meslek Lisesi ve Meslek Lisesi

Okulumuz 1944 – 1945 Eğitim – Öğretim yılında Kız Enstitüsü, 1974–1975 Öğretim yılında Kız Meslek Lisesi ve 1978 – 1979 Öğretim yılında uygulamalı Makine Ressamlığı bölümünün açılmasıyla karma öğretimle Bilecik Meslek Lisesi adını almıştır. 1998 – 1999 Eğitim Öğretim yılında Anadolu Meslek Lisesi’ne Ağırlama Gıda ve Teknolojisi Bölümü açılarak okulumuz şu anki adıyla Bilecik Anadolu Meslek Lisesi ve Meslek Lisesi adını almıştır. Bilecik Anadolu Meslek Lisesi ve Meslek Lisesi ilk kez Bilecik Halk Evi Binasında eğitim öğretime açılmış 1980 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan binasına geçmiştir.Halen bu binada aşağıda yazılı bölümlerde eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuz bünyesindeki başlıca bölümler şunlardır:
- Ağırlama Gıda ve Teknolojisi - Yiyecek ve İçecek
- Makine Ressamlığı - Tekstil Konfeksiyon
- Tekstil Dokuma - Çocuk Gelişimi

::BÖLÜMLERİMİZ::
AĞIRLAMA ve GIDA BÖLÜMÜ
AMACI;
Ağırlama ve Gıda alanında;

Gıda Analizcileri, Kurum mutfak Beslenmecileri, Servis Elemanı ve Kat Hizmetleri personeli yetiştirmek üzere öğrencilere eğitim verir.

BU BÖLÜMDEN MEZUN OLANLAR;

• Yemek fabrikalarında, Kurumların yemekhanelerinde mutfak elemanı olarak,
  • Otellerde kat hizmet personeli,
  • Lokantalarda servis elemanı,
  • Gıda Laboratuarlarında ara eleman olarak görev alabilirler.
  • Üniversitelerin Meslek Yüksek Okullarında okuyarak
  • Gıda Teknisyeni olarak mezun olurlar.
  • Üniversitelerin Fakültelerinden Ağırlama ve Gıda Öğretmeni olarak mezun olurlar

ÇOCUK GELİŞİMİ ve EĞİTİMİ
AMACI;
0-12 yaş çocuklarının; gelişim özelliklerini, beslenmelerini, hastalıklarını ve eğitimi ile ilgili gerekli bilgi-beceriyi kazanmış olan ve bunları okul öncesi eğitim alanında kullanan elemanlar yetiştirir.

• Kreş, Anaokulu, Yuva, Çocuk Kulübü ve benzeri okul öncesi eğitim kurumlarında öğretmene yardımcı olarak çalışabilirler.
  • -Üniversitelerin Meslek Yüksek Okullarında okuyaraköğretmene yardımcı olarak çalışabilirler.
  • Üniversitelerin Fakültelerinden Çocuk Gelişimi öğretmeni/Anaokulu öğretmeni olarak mezun olabilirler.
  • Açık Öğretim Fakültesinden Ana Okulu öğretmeni olarak mezun olabilirler.

MAKİNE RESSAMLIĞI BÖLÜMÜ
    AMACI;

Günümüz endüstriyel işletmelerinde, imalatı yapılacak her hangi bir işin tasarlanması, proje haline getirilmesi ve çizilmesi becerilerini kazanan teknik elemanları yetiştirir.

Endüstride teknik bürolarda Teknik Ressam olarak çalışabilirler.

Üniversitelerin Yüksek Okullarında Makine Tasarım ve Konstrüksiyon bölümünüokuyarak fabrikalarda Konstrüktör olarak çalışabilirler.

Üniversitelerin Fakültelerinde Makine Tasarım ve Kontrüksiyon bölümünde okuyarak Mesleki Teknik Eğitim veren okullarda Öğretmen olarak çalışabilirler.
    TEKSTİL DOKUMA
    AMACI;

Kumaş analizi yapan, Dokuma deseni hazırlayan, Üretim için teknik doneler hazırlayan,

Şablon tezgahlarında-otomatik dokuma tezgahlarında kumaş üretimi yapabilecek ve kullandığı makine araç gerecin bakım-onarımını yapabilecek elemanlar yetiştirir.

İşletmelerin Desen, Büro, Dokuma dairesi, Kumaş kontrol bölümlerinde Teknik Eleman olarak çalışırlar ve ya İşyeri açabilirler.

Üniversitelerin Meslek Yüksek Okullarında okuyarak Teknik Eleman olarak fabrikaların ilgili bölümlerinde çalışabilirler.

Üniversitelerin Fakültelerinden Tekstil Öğretmenliği Bölümünü bitirerek ilgili okullarda görev alabilirler.
    TEKSTİL KONFEKSİYON
    AMACI;

Giysi model analizi yaparak kalıp hazırlayan, hazırladığı kalıplara göre giysi üreten, kullandığı makine ve araç-gerecin bakım ve onarımını yapan elemanlar yetiştirir.
    İşletmelerde model hazırlama, üretim ve kalite kontrol bölümlerinde teknik

eleman olarak çalışabilirler. İşyeri açabilirler.

Üniversitelerin Meslek Yüksek Okullarında okuyarak Teknik Eleman olarak

fabrikaların ilgili bölümlerinde çalışabilirler.

Üniversitelerin Fakültelerinden Tekstil Öğretmenliği Bölümünü bitirerek ilgili

okullarda görev alabilirler.

PRATİK KIZ SANAT OKULU KURSLARI
    NAKIŞ-HAZIR GİYİM-MEFRUŞAT
    Kursiyerlere çağın gerektirdiği ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek beceri kazandırmak, üretken duruma getirmek amaçlanmaktadır.

Meslek edinerek yeteneklerini geliştirip aile bütçesine katkıda bulunur.
    Taleplere göre her alanda kurs açılabilir.
    UYGULAMA ANA OKULU
    3-6 Yaş arası okul öncesi eğitimini en iyi şekilde veren 40 öğrenci kapasiteli, çocukların beden, zihin, dil, duygusal, sosyal yönden gelişmelerini ve iyi alışkanlıklar kazanmalarını sağlar.

İlköğretime hazırlar.
    Kayıtlar Eylül ayında yapılmaktadır.

Uygulama Anaokulu tam gündür. Sabah ve ikindi kahvaltısı ile öğle yemeği verilir
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)