|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-18-2010, 12:35 | #1 |
İHKİB Avcılar Hazır Giyim ve Konf Meslek Lisesi
Okulumuz T.C Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ( İHKİB) arasında 18.08.1995 tarihinde yapılan işbirliği protokolü ile 1995–96 öğretim yılında 99 öğrenci ile eğitime başlamıştır. Okulun binası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılıp, iç donanımı İHKİB tarafından sağlanmıştır. Okulumuzun açılışı dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL tarafından yapılmıştır.
Giyim Üretim Teknolojisi Alanı Giyim Üretim Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Giyim Üretim Teknolojisi alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Tanımı: Kadın Giyim Modelistinin sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Tanımı: Çocuk Giyim Modelistinin sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Tanımı: Hazır giyim model makinecinin sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen, dokuma üretimi yapılan daldır.
Tanımı: Hazır giyim model makinecinin sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen, penye üretimi yapılan daldır.
Tanımı: Kesim elemanının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.Tekstil Teknolojisi Alanı Tekstil Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Tekstil Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Tanımı: Örme sektöründe faaliyet gösteren düz örme, yuvarlak örme, çorap örme ve düz örme konfeksiyon yeterliklerini kazandırmaya yönelik Telefon: 0 212 509 06 48 Faks: 0 212 509 65 98 Posta Adresimiz: Ambarlı Mah. Öğretmenler Cad.Okul Sok. No:14 Avcılar / İstanbul OKULUMUZA KARA ve DENİZ YOLU İLE ULAŞIM 1- 76 T Taksim – Avcılar (Belediye Otobüsü- Halk Otobüsü) 2- 76 B Bakırköy – Avcılar (Belediye Otobüsü- Halk Otobüsü) 3- Metrobüs – Avcılar 4- Bostancı –Bakırköy- Avcılar Deniz Otobüsü (Aktarmalı) 5- Kadıköy – Bakırköy –Avcılar Deniz Otobüsü (Aktarmalı) |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|