|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-17-2010, 12:51 | #1 |
Oltu Endüstri Meslek Lisesi
GENEL BİLGİLER
a)Okulun adı: Oltu Endüstri Meslek Lisesi b)Adresi: Yusuf Ziya Bey Mahallesi Göle cad. Doğutaş Sanayi Sitesi yanı OLTU/ERZURUM c)Telefon no su: 0442- 8161146–8163930- Fax: 8164336 d)Web adresi:http://www.oltueml.k12.tr/ e)Okulumuzun12 dairelik lojmanı personelimize büyük kolaylık sağlamaktadır. f)Okulumuz ilçe merkezine 2 km uzaklıktadır. g)İlçemiz il merkezine 125 km uzaklıktadır. İlçemizde ev kiraları ortalama 80 YTL ile 250 YTL arasındadır OKULUMUZUN TARİHÇESİ Okulumuz 1975 yılında Okullar caddesi üzerinde yer alan hizmet binalarında Endüstri Pratik Sanat Okulu olarak açılmış, 1980 yılında Endüstri Meslek Lisesi’ne dönüştürülmüştür ****l İşleri ve Mobilya Dekorasyon bölümleriyle 1989 yılına kadar Eğitim Öğretim devam etmiş, aynı yıl Tesviye bölümü’ de açılmıştır. Şu anda Eğitim Öğretim faaliyetinin sürdürüldüğü hizmet binalarımızın yapımına 1992 yılında başlanılmış ve 1998 yılı aralık ayında yapımı tamamlanmış, Eğitim Öğretim faaliyetleri aynı tarihten itibaren yeni hizmet binalarımızda devam etmektedir.Göle caddesi sanayi sitesi bitişiğinde yer alan hizmet binalarımız 23500 Metrekare arsa üzerine yerleştirilmiş 12 lojman , Derslik bloğu ve Atölyeler bloğundan oluşan yaklaşık 6.000 metrekare kapalı alana sahiptir Okulumuz bahçesinde Basketbol, Voleybol , Futbol sahaları, Masa tenisi, Barfiks, Kum havuzu gibi spor alanları mevcut olup, bina içerisinde Çok amaçlı salon,Bilgisayar laboratuarı, Fizik-Kimya laboratuarı, Kütüphane, Kantin gibi Eğitim Öğretimi destekleyici sosyal tesislerimiz de mevcuttur. Mobilya Dekorasyon, ****l İşleri, Tesviye Bölümlerine ilave olarak 1999 yılında Elektrik Bölümü 2002 yılında elektronik 2004 yılında Bilgisayar bölümü de açılmış olup, bölüm sayımız 6’ya çıkmıştır. 2006 yılında Bölümlerin Alana Dönüştürülmesi ile 5 Alanda Eğitim Öğretime devam etmektedir. 1 - ****l Teknolojisi Alanı 2 - Ahşap Teknolojisi Alanı 3 - Makine Teknolojisi Alanı 4 - Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı 5 - Bilgi ve İletişim Teknolojisi Alanı Okulumuzda döner sermaye işletmesi de mevcuttur . Döner sermaye işlerinde Çalışan öğrencilerimiz eğitim öğretim görürken aynı zamanda ücret alırlar. Öğrenci kayıtlarımız her yıl Ağustos ayı içinde başlar, ilköğretim okulu mezunlarından ön kayıt ve diploma notu sıralamasına göre sınavsız olarak kayıt yapılmaktadır. B ) Okulun bölümleri : ****l Teknolojisi Alanı : Ahşap Teknolojisi Alanı (1980) : Makine Teknolojisi Alanı (1989) : Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı ( 1999) :Bilgi ve İletişim Teknolojisi Alanı (2004) C ) Okulun özellikleri : 1- Gündüzlü, karma 2- Oltu, Olur, Şenkaya ve Narman gibi dört ilçeye cevap veren merkezi bir okul durumundadır. OKULUMUZUN BİNA DURUMU a)Özellikleri : Isınma şekli- Kalorifer, odun ve linyit kömürü yakılmaktadır. Aydınlatma şekli- Elektrik.Su ve kanalizasyon- Şehir şebekesine bağlıdır. b)Dershaneler : 15 derslik mevcuttur. Ayrıca atölyeler kısmında her bölüm içinde teknoloji odaları adı altında birer derslik mevcuttur. c)Atölye durumu : Her bölüme ait 1 makine, 1 el tezgahları olmak üzere 2 adet atölye mevcuttur. d)Konferans salonu : İdari bina altında çok amaçlı salon mevcuttur e)Laboratuar : 50 öğrencilik fizik- kimya laboratuarı mevcuttur. : 30 öğrencilik bilgisayar laboratuarı mevcuttur f)Spor salonu : Yok. g)Kütüphane : Mevcut olup, kütüphane memuru olmadığından Türk Dili Edebiyatı öğretmeni ve Kütüphanecilik Kulübü tarafından hizmet yürütülmektedir. h)İdari odalar : 6 adet idari oda mevcuttur. i)Depo : Mevcuttur. j)Arşiv : Mevcuttur. k)Ambar : Yok. NOT : Okulun birimleri ayrıca ek planda gösterilmiştir.Ayrıca kantin hizmetlerinin yürütüldüğü bir oda(Kooperatifçilik Kulübü tarafından yürütülen), atölyelerde yapılan eşyaların konduğu bir salon, atölye şef odaları, atölye malzeme odaları mevcuttur.Okul bahçesinde ağaçlandırma yapılmış olup, çevre düzenlenmesi çalışmalarına devam edilmektedir.Okul bahçesinde futbol, voleybol, basketbol sahaları, barfiks, kum havuzu, kamelya ve 2 m Çapında 85 cm derinlikte altıgen bir havuz mevcuttur. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|