|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-14-2010, 11:53 | #1 |
Fatsa Anadolu Teknik Lisesi,Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi
Gençlerimizin ekonomik, sosyal, kültürel ve teknolojik gelişmede uyumlu, teknik bilgi ve becerilerle donatılmış elemanlar olarak eğitimlerinin sağlanmasına endüstriyel teknik öğretim okul ve kurumlarının geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına bakanlığımızca büyük önem ve öncelik verildiğinden;
Fatsa Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi 1983- 1984 Öğretim yılında Elektrik ve Yapı bölümleri ile faaliyete geçmiş, daha sonra ****l İşleri, Tesisat Teknolojisi, Tesviye ve Harita Kadastro bölümleri açılmıştır. 1997- 1998 Öğretim yılında Teknik Lise Bilgisayar, 1999-2000 Öğretim yılında Endüstri Meslek Bilgisayar ve 2000-2001 Öğretim yılında da elektronik, 2004-2005 eğitim öğretim yılında Mobilya Dekorasyon, 2006-2007 öğretim yılında Anadolu Teknik Lise Elektrik - Elektronik Teknolojisi Bölümleri açılmıştır. Okulumuz mezunları ustalık belgesi alıp kendi işyerlerini açabilmektedir. Alanları ile ilgili 4 yıllık Teknik Eğitim Fakültelerine ek puan almaktadır. Meslek Yüksek Okullarından 4 yıllık fakültelere dikey geçiş yapabilmektedir. Okulumuz görünüş güzelliği, bir fakülteyi andıran yapısı, insanı rahatlatan yeşil alanı, her türlü spor yapılabilecek imkanlarıyla, Toplam Kalite anlayışını benimsemiş personeliyle eğitim öğretim hizmetlerini yerine getirmektedir. Bilişim Teknolojisi Okulumuzda Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar ve Teknik Lise Bilgisayar Bölümleri bulunmaktadır. Öğrencilere, bilgisayar donanım ve yazılım konularının yanında bilgisayar bakım ve onarımı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırılır. Mikro işlemciler ve donanım mimarisi gibi donanımla ilgili dersleri ile Visual Basic, Pascal, C, programlama dilleri, paket programlar ve işletim sistemleri gibi yazılımla ilgili dersler verilir. Her türlü paket program kullanma ve Paket program hazırlama tekniklerini öğrenirler. Elektrik/Elektronik Teknolojisi Elektrik enerjisinin elde edilmesi, dağıtımı, kullanılabilecek duruma getirilmesi, elektrikli araç ve cihazların tesisi, montajı bakımı, onarımı ve kullanımı ile ilgili alanları kapsar. Bu bölümde öğrencilere çağırma ve bildirim tesisatları, aydınlatma tesisatları, temel elektrikli ev aletleri, endüstriyel elektrik uygulamaları, statör sarımı, bir ve üç fazlı trafo sarımı, otomatik kumanda trafolar, endüstriyel motorlar, hız kontrolü ile ilgili temel yeterlikler kazandırılmaktadır. Mezunları yetkili elektrikçi belgesine sahip olabildikleri gibi elektrik ve kumanda işleri ile ilgili alanlarda istihdam edilirler. Az bir sermaye ile kendi işyerlerini açabilirler. Elektrik/Elektronik Teknolojisi Elektronik diğer bilim dallarının bir parçası ve onların tamamlayıcısıdır. Elektronik çok hızlı gelişen bir meslek dalıdır. Hemen her gün bu alanda bir buluşa, bir devre elemanına ve yeni bir devreye rastlanmaktadır. Çünkü elektronik; birçok alanda kullanmaktadır. Dolayısıyla elektronik cihazların yapım - onarım ve bakımlarında yetişkin teknik elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır. E. M.L 'lerin Elektronik bölümleri bu elemanları, teorik ve pratik yönden yetiştirmek için kurulmuştur. Mezun olan öğrenciler endüstride, özel ve resmi kuruluşlarda küçük ve büyük iş alanlarında elektronikle ilgili bölümlerde çalışabilirler. Ayrıca bu alanda imalat, bakım ve onarım servisleri kurabilirler. ****l Teknolojisi [IMG]http://okulweb.meb.gov.tr/52/04/191587/bolumlerres/****l.jpg[/IMG] ****l ve ****l alaşımların sıcak ve soğuk şekillendirildiği oksigaz, elektrik ark kaynağı ile kaynatıldığı, ısıl işlemler ve çelik konstrüksiyonun yapıldığı meslek alanıdır. Öğrencilere soğuk şekillendirme, sıcak şekillendirme, oksi gaz kaynağı ve elektrik ark kaynağına ait temel ve ileri mesleki yeteneklikler kazandırılmaktadır. Bu bölüm mezunları kendi iş yerlerini açabilecekleri gibi demir - çelik endüstrisinde, otomotiv sanayinde, makine imalat sanayinde, makine imalat sanayinde, gemi inşaa sanayinde endüstriyel alanlarda çok geniş bir istihdam imkanına sahiptirler. Ahşap Teknolojisi Bu bölümde konutların büro, ofis, mağaza v.b. İşyerlerinin ve diğer sosyal mekanların dekorasyonlarının tasarlanması, mobilyaların imalat ve diğer döşeme malzemeleri ile beraber uyum içinde dekore edilmesine ait mesleki eğitim yapılmaktadır. Öğrencilere mobilya,imalat, döşemecilik, ağaç tornacılığı, cila ve boya, mobilya ressamlığı, mekan dekorasyonu, taban ve tavan dekorları, lambri, marley, parke, aydınlatma v.b. konulara ait mesleki yeterlilikler kazandırılmaktadır. Bu bölüm mezunları, her türlü dekorasyon işlerinde, mobilya üretim atölye ve fabrikalarında çalışabilirler. Makina Teknolojisi Tesviyecilik ****llerin el aletleri ve makinalar ile talaş kaldırarak işlendiği istenilen ölçülerde şekillendirilip kullanılır hale getirildiği bir meslek alanıdır. Öğrencilere tesviyeciliği vargel, torna, freze, alet bileme ve taşlama ile ilgili temel ve ileri mesleki yeterlikler kazandırılmaktadır. Bu bölüm mezunları, çeşitli makine ve parçalarını üretebilir, bakım, onarım ve ayarlarını yapabilirler. Makina ve çeşitli Parçaların üretildiği çeşitli iş kollarında çalışabilirler... İnşaat Teknolojisi Zapı bölümü ahşap ve kargir (betonarme) olmak üzere iki kısımdan oluşur. Ahşap kısmında; ahşabı tanıma, el aletlerini ve iş makinalarının kullanımı, güvenli şekilde sağlanır. Öğrencilerimiz ahşap döşeme, parke ve cila kapı ve pencere doğraması çatı,betonarme kalıp yapımı yanı sıra,kullanılacak malzeme ve maliyet hesabı çıkartma yeteneğine sahip olurlar. Kagir (betonarme) kısmında çeşitli tuğla duvar örgülerinin yapım teknikleri, yüzeylerin boya badana işleri her türlü duvar ve döşeme kaplamacılığı beton ve grobeton yapımı, binanın statik ve betonarme hesabı okunarak uygulama yöntemleri, alçı kartonpiyer yapımı uygulamaları öğretilir. Mezunları inşaat sektöründe inşaat teknisyeni olarak yapının kademesinde görev alabilecek şekilde yetiştirilir. Ayrıca çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında inşaat teknisyeni olarak çeşitli iş kollarında çalışabilirler. FATSA ANADOLU TEKNİK LİSE TEKNİK LİSE VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ Tel: +90 (452) 423 16 80 E-Posta:[email protected] |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|