|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-09-2010, 11:27 | #1 |
Akşehir Anadolu Öğretmen Lisesi
Okulun Adı:
Akşehir Anadolu Öğretmen Lisesi Adresi: Kuru Çay Mahalle Özgür Sokak Akşehir/KONYA Telefon: Okul 1.Hat : (332) 8127544 (Santral) Telefax : (332) 8137558 İnternet adresi & E-mail: http://aksehiraol.meb.k12.tr [email protected] Okulun Amacı: Öğrencilere öğretmenlik mesleğini sevdirmek. Öğrencilerimizi ayrıcalıklı kılmak. Gelişmeye açık , sorgulayan ve araştıran kendi ile barışık insan yetiştirmek. Türk Eğitim Sisteminin ihtiyaç duyduğu çağdaş öğretmen niteliklerini tespit etmek ve şu anda görev yapan öğretmenlerin niteliklerini ve mevcut öğretmenlerin nitelikleri arasında bir fark olup olmadığını belirlemek. Görev Yapmış Müdürler: İsmail GÖKSOY : Asaleten 2003-2005 Mustafa AKTAŞ : 2005-2006 yılının Ağustos ayında vekaleten baktığı müdürlükten istifa etti. Rahim YAŞA : 2006-…..Eylül ayından itibaren vekil olarak görevine devam etmektedir. Ali DAĞHAN : 2006 Kasım ayından itibaren vekil olarak görevine devam etmektedir. Okutulan Yabancı Diller: 1-İngilizce 2-Almanca Okul Bina Bilgileri: Okul ; Giriş kat +3 Kat betonarme yapı olup Kalorifer (Kömür) ile ısıtılmaktadır. Elektrik tesisatı sanayi hattı kapasitelidir.Şu an Öğretmenler odası dahil tüm sınıflar ve bahçeye sesli yayın sistemi yapılabilmektedir. Çeşitli gösteri ve etkinlikler için Kantin Katında Bir Salon ve Sahne bulunmaktadır. Okul ihata duvarları perde betondan yapılmış olup üzerleri demir parmaklıklıdır. Binanın oturduğu yer dahil Bahçe 17000 Metrekaredir. Binanın toplamı 1125 metrekaredir. Bahçenin bir bölümü asfalt olup büyük bir kısmıda yeşil alan olarak bırakılmıştır. Bahçede 1 futbol-1 Basketbol ve 1 tanede voleybol sahası vardır. Ancak futbol sahasının zeminini asfalt olması nedeni ile sağlıklı bir şekilde kullanılmamaktadır. Futbol sahasına ihtiyaç vardır. Derslikler: Okulumuzda 24 adet dershane 4 adet Laboratuar bulunmaktadır. Kütüphane: Okulumuzda 1 adet kütüphane bulunmaktadır. Okulumuz öğrencilerinin kaynak kitap ihtiyacını sağlamak üzere okul kütüphanesi oluşturulmuş olup halen 1300 adet kitap mevcuttur. Ayrıca internete erişimine sahip 21 adet bilgisayar mevcuttur. Laboratuar Durumu: Okulumuzda Kimya, Biyoloji, Fizik ve Bilgisayar Laboratuarı mevcut İdari Odalar: 1 Adet Müdür Odası 1 Adet Müdür Yrd. Odası 1 Adet Memur Odası 1 Adet Öğretmen Odası Diğer Sosyal Alanlar: Okulumuzda 1 Açık Futbol sahası 1 Açık Hentbol sahası 2’de Açık Basketbol sahası mevcuttur. Revir: Okulumuzda revir mevcut değildir. Fakat her bölümde ve idarede ecza dolapları ilk yardım için gerekli araç ve gereçleri mevcuttur. Okulumuz ilk olarak 1999-2000 Eğitim ve öğretim yılında Yarenler Mahallesi Yağcılar Sokak Belediye Evleri Karşısında Akşehir Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi ek binasında hizmete açılmıştır.2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında TOKİ tarafından yapılan binaya taşınmıştır.2002-2003 Öğretim yılında ilk mezunlarını vermiş olan okulumuz halen Eğitim ve Öğretime devam etmektedir. Okulumuzda çok bir salon vardır. Okulumuz ilk Müdür Vekili Haluk ERCAN olup 1999 yılında göreve başlamış ve 2003 yılında emekli olmuş. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|