sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-07-2010, 11:46   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Exclamation Sırrı Yırcalı Anadolu Lİsesİ

OKULA ÖZEL İSMİN VERİLİŞ SEBEBİ

Okulumuzun binasını Sayın Sırrı Yırcalı Bey yaptırdığından ismi, 10.03.1987 tarih ve 230/6809 sayılı bakanlık onayı ile SIRRI YIRCALI ANADOLU LİSESİ olmuştur.

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1984 yılında dönemin valisi Sayın Ahmet BAŞSOY'un gayretleriyle şimdiki Zühtü Özkardaşlar Lisesinde Eğitim ve öğretime başladı. Okulu kurmak ve kadrosunu hazırlamak için Balıkesir Ortaokulu Başmuavini Sayın Süleyman SAYAN müdür vekili olarak görevlendirildi. İnşaat halindeki bu binada eğitim ve öğretim sürdüren okulun ilk kadrosunu ilk müdür yardımcısı ve Türkçe öğretmeni olarak Alpaslan AYRAL, İngilizce branşında Merdiye SANCAKLI, Nural YEMİŞCİ, Türker KUYUCUOĞLU oluşturdu.

73 Öğrenciyle eğitim-öğretime başlayan okulumuz, Balıkesir'li hayır sever Sayın Sırrı Yırcalı Beyefendi tarafından yaptırılan asıl binamıza 09 Şubat 1987 tarihinde taşınmıştır.

Bandırma yolu üzerinde, şehir merkezine 8 km. uzaklıkta bulunan okulumuz 26993 m2 alana kurulmuştur.

Okul idaresi ve Okul - Koruma Derneğinin gayretleriyle, sayın velilerin, hayırsever Balıkesir' lilerin maddi ve manevi desteği ile okulumuza gerekli olan her türlü araç ve gerecin temininin yanısıra ihtiyaç duyulan yemekhane binamız 400 kişinin yemek yiyebileceği tam kapasite ile hizmete sunulmuştur.

Öğrenci mevcudunun artmasıyla birlikte devletimizin sağladığı yardım ile 18 derslikli ek binamız da kısa sürede tamamlanmış, eğitim ve öğretime açılmıştır. Ayrıca kapalı spor salonumuz da tamamlanarak hizmete girmiştir.
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)