Intel, 32nm'lik üretim sürecinin kapısını açacak olan Clarkdale platformunu bu yılın son çeyreğinde tüketicilerle buluşturuyor. Normalde önümüzdeki yılın ilk çeyreğine takvimlenen bu çözümlerin raflardaki yerini almasıyla beraber Intel de yeni nesil üretim teknolojisine beklenenden de 3 ay daha erken geçerek, AMD'nin aralarındaki farkı kapamasını daha da güçleştirmeye çalışacak. Bu arada bahsettiğimiz üretimlerin öncül değil, seri üretim olduğunu da not edelim tabii ki. Bu çift çekirdekli işlemcilerden ve dahili grafik çekirdeğinden oluşacak platformun özelliklerini bir kez hatırlayalım:
32nm üretim teknolojisi işlemci / 45nm üretim teknolojisi dahili grafik çekirdeği
4MB önbellek
Hyper-Threading
Çift kanallı DDR3 Bellek Denetleyicisi
Velhasıl, Intel'in Clarkdale platformundan beklentileri gerçekten de üst düzeyde seyrediyor. Sadece son çeyrek dahilinde toplam masaüstü işlemci pazarının %10'unu alacağı öngörülen Clarkdale, Intel'in tahminlerine göre, gelecek yılın ilk çeyreği ertesinde pastanın %20'sine sahip olacak.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü
sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.