Et fiyatlarına zam mı gelecek?
Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı kombinalarda üreticiden alınan sığır etinin kilo fiyatına yüzde 2,75, koyun etine ise yüzde 3 oranında zam yapıldığı bildirildi.
Erzurum Et ve Balık Kurum Müdürü İsmail Atasever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, besiciden alınan 1. kalite sığır eti kilogram fiyatını 9,25 TL'den 9,50 TL'ye, koyun etinin kilogram fiyatının da 7 TL'den 8,50 TL'ye çıkarıldığını söyledi.
Atasever, ikinci ve üçüncü kalitede sığır karkas etinin kilogram fiyatının ise 8,25 TL'den 8,50'ye çıkarılarak 25 kuruşluk zam yapıldığını belirtti.
Kırmızı et fiyatına 2 ay önce yüzde 2,7'lik bir zam uygulandığını anımsatan Atasever, bu zammın besicilik sektörüne destek olması amacıyla yapıldığını vurguladı.
EBK'nın besicinin sürdürülebilir garanti pazarı olduğunu dile getiren Atasever, şunları kaydetti:
''Et ve Balık Kurumu olarak amacımız bölge hayvancılığının gelişmesi, üretimin artması, hayvansal üretimin değer kazanması, et ve et ürünlerine standart getirilmesi ve besicinin emeğinin, alın terinin hakkını vermektir. Ahırlarımızın tam kapasiteye dönüşmesi, boş ahır kalmaması ve besiciliğin yılın her ayına, her dönemine yayılmasını sağlamak için faaliyetlerimize ve çalışmalarımıza büyük bir hızla devam edeceğiz.''
aa
|