Adana PTT Başmüdürlüğü'nde zimmet davası
Adana PTT Başmüdürlüğü'nde muhasebeci olarak görev yaptığı dönemde zimmetine para geçirdiği iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.
Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, hakkında 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Mehmet Acar (50) hazır bulundu.
Mehmet Acar, ifadesinde Adana PTT Başmüdürlüğü'nde dağıtıcı olarak göreve başladığını, 1995 yılında yetkili veznedar olarak atamasının yapıldığını ve tediye fişlerini düzenli olarak işlediğini ifade etti.
Sanık Acar, teftiş sırasında kasasında 6 bin TL açık tespit edildiğini belirterek, ''Ben bunu anlamakta güçlük çektim. Dava açıldığında da 209 bin 658 TL zimmet olduğunu öğrendim. Bu kadar parayı zimmetime geçirmem mümkün değil. Buna rağmen zararın karşılanması için 13 bin 500 TL yatırdım. Bu suçu kabul etmiyorum ve beraatımı istiyorum. Pul bloklarının da nasıl eksildiğini bilmiyorum'' dedi.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve dosyadaki eksiklerin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
Sanık Mehmet Acar, 2004 yılı ekim ayından aralık 2008 tarihine kadar, sahte belge düzenleyerek 209 bin 658 TL ile bin 170 TL değerinde posta pulunu zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklanmıştı.
AA
|