02-25-2009, 16:03 | #1 |
Fındıklı Künefe
Malzemeler : 250 gr.tel kadayıf 150 gr.dil peyniri 1 çorba k.tereyağı Üzeri için: 1 kase fındık Şerbeti için: 1.5 su b.toz şeker 1 su b.su 1 dilim limon Hazırlanışı : Tel kadayıfı doğrayın. Üzerine eritilmiş tereyağını dökerek harmanlayın. Kadayıfın yarısını tavaya alarak biraz bastırın. Daha sonra üzerine dil peynirini lif lif açarak üzerine ekleyin. Kalan kadayıfı da üzerine ekleyerek iyice bastırın. Mümkünse üzerine kaplayacak büyüklükte bir tabak kapatarak üzerine ağırlık koyun. Bir süre beklettikten sonra tavada iki taraflı olarak nar gibi kızartın. Diğer tarafta şerbetini hazırlayın. Fındıkları da tepsiye alarak 170 derecelik fırında kızartın. Nar gibi kızaran künefeyi sıcak şerbet ile buluşturduktan sonra kızartılmış bol fındık ile servis yapın. afiyet olsun |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|