sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SAĞLIK - KADIN-ERKEK-CİNSELLİK > Kadınlar Kulubü > Yemek Tarifleri ve Mutfak Muhabbetleri
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 02-25-2009, 16:01   #1
Kullanıcı Adı
Hasret
Standart Kokteyller nasıl hazırlanır? Gerekli malzemeler

Baslica Malzemeler

Blender

Açacak
Kase
Dograma tahtasi
Tirbuson
Zaster
Rende
Buz Süzgeci
Buz kovasi
Buz kepçesi
Meyva sikacagi
Masa
Sürahi
ölçek(15 ve 30 ml)
Karistirma Bardagi
Tipa
Shaker
Kasiklar

Bir kokteyli karistirmak

Kokteyl hazirlamaya baslamadan önce gerekli malzemeleri elinizin altinda bulundurun.Daima kaliteli aletler kullanin ve açiklamalari özenle izleyin.Önceden hazirlama kolayligina sakin kaçmayin.Içkilerin yaninda ikram edeceginiz mezeler, misafirlerinizin fazla alkol almalarini önleyecektir:içkiye dekoratif bir görünüm vermek için garnitür kullanin,ancak çok süslemeden kaçinin.
Kokteylinizi Shaker'la ya da Blender'inizla karistirabilir ya da servis yapacaginiz bardagin içinde, veya buzlu bir karistirma bardaginda hazirlayabilirsiniz.En iyi yöntem Blender kullanmaktir.

Bardak Seçimi

Kokteylinizi servise sunacaginiz bardak, en az içkiler ve garnitürler kadar öncemlidir.Eger buzlugunuz genisse bardaklarinizi önceden buzlukta sogutun.Bu yöntem içkinin biraz daha uzun süre soguk kalmasini saglayacaktir. Bardaginizin gerçek cam olmasina özen gösterin.

En çok kullanilan kokteyl bardaklari

Kokteyl bardagi:V ya da üçgen seklindeki bu bardaklar, sert içkilerde kullanilir.Uzun sapi o*nu olabildigince soguk tutmaya yarar.
Sampanya bardagi:Sampanya bardaklari uzun ve genis olmak üzere ikiye ayrilir.Uzun sampanya bardaklari giderek incelen bir özellige sahip olduklari için köpük yukari çikar.Kapasitesi yaklasik 150 ml'dir. Genis olaninin kullanilmamasinin sebebi köpüklerin hemen kaybolmasidir.Fakat bu bardak, içinde margarita, Bartender ve kremali içkiler bulunduran kokteyller için idealdir.
Highball:Genellikle fazla miktarda sunulan içkilerde kullanilan, uzun, kalin bir bardaktir. Limonata ya da Mai-Tai'den biraya birçok içkinin servisinde kullanilir.
Old-fashioned:Genellikle buzla içilen içeceklerde kullanilan meyilli kenarlari olan büyük bir bardaktir.Az miktarda servise sunulan içkilerin ya da meyva sularinin servisinde kullanilir.
Uzun sapli sarap bardagi:Birçok çesitte ve boyda sarap bardaklari olabilir.Kirmizi sarabin genis, beyaz sarabin ise daha küçük bir bardakta sunulmasi gerekir.Egzotik kokteyller için idealdir.
Hasret isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 06:54


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2025

2007-2025 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı