Ameneh'e yönelik saldırı ve sonrasındaki hukuk mücadelesi ülkede manşetlere taşındı, çünkü 31 yaşındaki kadın, kendi gözüne karşılık saldırıyı gerçekleştiren adamın gözlerinin asitle dağlanmasını istiyor.
Ameneh talebini şu sözlerle savunuyor: "Ben, Majid'in gözlerinin kör edilmesini intikam için istemiyorum. Bunu bir daha kimseye yapılmasın diye istiyorum"
Amaneh'in isteğine bazı insan hakları savunucuları şiddetle karşı çıkıyor. Halkın geneli ise Amaneh'e destek veriyor. Ancak internet blogunda Amaneh'i eleştirenler de yok değil. Bazıları Amaneh'in saldırganının kör edilmesini istemesini barbarca bir suç olarak nitelendiriyor.
Geçen yılın sonunda Tahran Mahkemesi kararını açıkladı. Karara göre, Amaneh'e asitle saldıran Majid'in her iki gözüne 5 kez asit damlatılacak. Saldırgan temyize başvurdu ancak mahkeme bu ayın başında kararı onadı.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü
sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.