|
Sağlık - İlgili Haberler ve Son Gelişmeler Sağlıkla ilgili haber ve yorumlar burada.sorularınız sorunlarınız,tedavilerle ilgili bilgiler ,ağız ve diş sağlığı . |
Seçenekler | Stil |
02-16-2009, 17:36 | #1 |
Cerrahpaşa kalp damar cerrahi servisi yenilendi
CERRAHPAŞA KALP DAMAR CERRAHİ SERVİSİ YENİLENDİİstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi servisi Sorumlusu Prof. Dr. Gökhan İpek: 'Kalp Damar Cerrahisinde referans hastane haline geldik' dedi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi servisi Kalp Damar Cerrahisi Servis Sorumlusu Prof. Dr. Gökhan İpek'in çabaları ile yenilendi. İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Yanardağ'ın beraber açılışını yaptığı törene çok sayıda öğretim görevlisi ve hastane çalışanı katıldı. İki yıl önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yönetim Kurulunun isteği ile Doç. Dr. Suat Ömeroğlu ve Baş asistanı ile buraya ekip olarak geldiklerini söyleyen Prof. Dr. Gökhan İpek, beş yıl öncesine kadar burada kalp ameliyatlarının yapılmadığını ifade etti. 500 yılık bir bir geçmişi olan Cerrahpaşa'da 5 yıl öncesine kadar kalp ameliyatlarının yapılmadığını kaydeden İpek, kendilerinin burada son iki yıldır 500'e yakın açık kalp ameliyatı gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Serviste hem çocuk hemde yetişkinlere kalp ameliyatları yapıldığını belirten İpek: 'Biz burada kanserli ve böbrek yetmezliği olan vakalara da ameliyatlar yaptık. İki hafta önce Sağlık Bakanlığı'ndan bir ekip bizi gelip burayı inceledi ve kalp nakli sertifikamızı da aldık. Bundan sonra ekibimle beraber burada kalp nakli ameliyatları da yapacağız' dedi. Yoğun bakım servisinin de yenilenerek son derece modern koşullar ile hizmet verdiğini vurgulayan İpek, kalp ameliyatlarının yapılacağı, her türlü donanıma sahip iki tane de ameliyathane teşkil ettiklerini kaydetti. Sağlık Yayıncılık Servis Tamamen Hasta Bağışları İle Yenilendi Servisin yenilenmesinde tek kaynaklarının hasta bağışları olduğuna dikkat çeken İpek: 'Burada ameliyatını gerçekleştirdiğimiz 80-90 yaşında hastalarımız var. Hatta ameliyatını gerçekleştirdiğimiz Hemofili hatları bile var. bunların sayısı üçü buldu. Belki de dünyada tektir bu. Şimdi bunları yurtdışında yayınlamayı düşünüyoruz. Yine böbrek nakli ameliyatları yıllar önce Cerrahpaşa'da gerçekleştirilen 2 hastamızın da bypass ameliyatlarını burada gerçekleştirdik. Ameliyatları gerçekleştirilen yaşlı hastalar Hocam bağış olarak sizin için ne yapabiliriz diyorlar' dedi. Hastalardan sağlanan bağışlar ile üç tane özel oda, üç tanede 2 kişilik odayı son derece modern koşullara kavuşturduklarını belirten İpek, bu odalarda plazma televizyona kadar her türlü donanımın mevcut olduğunu söyledi. İki yıl gibi kısa bir sürede kendisinin ve ekibinin burayı bir referans hastanesi haline getirdiklerini dile getiren İpek, kritik vakalarda hastaların referans ile kendilerini bulduğunu sözlerine ekledi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olduğunu ve yine burada görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirten İpek, Koşuyolu Kalp Damar Hastanesi'nden tam gün pozisyonu ile buraya geldiğinin altını çizdi. Kendilerinin buyara gelmesinden hastanenin Kardiyoloji servisinde son derce memnun olduğunu dile getiren İpek, herhangi kritik bir durumda bu hastalara da burada hemen müdahale edilme imkanının olduğunu kaydetti. Kendisinin ve ekibinin acil olan durumlarda 24 görev yaptığını belirten İpek, gece geldikleri için ekstra bir ücret almadıklarını söyledi. Buraya Gelen Hasta Sadece Kan Bulur Yoğun bakım ünitesinin hem çocuk hemde yetişkinler için son derece iyi koşullara sahip olduğunu söyleyen İpek, ameliyathanenin de en modern teknik donanım ile hizmet verdiğini belirtti. İpek ayrıca şunları söyledi: 'Buraya gelen hasta sadece kan bulur. Biz burada kendi depomuzu oluşturduk. Tüm ihtiyaçlarımızı oradan karşılıyoruz. Ben geldiğimde tüm ihtiyaçlar merkezi depodan karşılanıyordu. Üniversite içindeki tek özgür depo burada. Hasta karnesi ile gelir ve sadece kan bulur. Devletin sunduğu paket programı ben burada uyguluyorum'. Kalp cerrahisi ile ilgili ne tür ameliyat varsa bu serviste uyguladıklarını kaydeden İpek, günde ortalama üç ameliyat gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. Yapılan ameliyatların çoğunun kanserli vakalar olduğuna dikkat çeken İpek, diğer branşlardan öğretim üyelerinin arayarak kendilerini tebrik ettiklerini söyledi. Çalışan ve Çalışmayan Aynı Kefeye Konmamalı En büyük hayalinin Cerrahpaşa içerisinde bir enstitü kurmak olduğunu söyleyen İpek: 'Çocuk ve yetişkin kardiyolojisi ve kalp cerrahisi aynı bina da olacak. Hasta gelince anjiyosu yapılacak, gerekli ise stent takılacak, bunlar yeterli olmuyorsa ben ameliyata alacağım, hastamız bloklar arasından dolaşmayacak. Birimlerin hepsi bir arada olacak ve hastanın ayağına gidilecek' şeklinde konuştu. Kendisinin buraya gelmesi ile yeni bir uygulama daha başlattıklarını belirten İpek, ameliyathane, yoğun bakım ve servis hemşirelerine kendisi ile beraber kongrelere katılmaları için iki kişilik kadro ayırttığını sözlerine ekledi. İpek ayrıca şunları kaydetti: ' Para ile hiç bir şeyi satın alamazsın. biz burada ekip ruhu ve özveri ile çalışıyoruz. Cumartesi ve Pazar günleri dahi ekibim ve ben burada vizit yaparız. Altı tane yoğun bakım hemşiremiz var onlarda büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Ama ben çalışan ve çalışmayanın aynı kefeye konmamasını istiyorum'. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|