|
Şiirler ve Yazılar Beğendiğimiz yada yazdığımız şiir ve yazıları burada paylaşabiliriz. |
Seçenekler | Stil |
02-04-2009, 12:50 | #1 |
Murat İnce-Bitlis
Ben bir çocuktum elleri boya içinde
Bitlisin herhangi bir mahallesinde. Nemrut bana bakardı Ben Nemrut’a hasret yaşardım, İskender’in, Batlis’in yaşadığı kalede ayakkabı boyardım. Ben Bitlis’li bir çocuğum, Hiç uçurtmam olmadı Koca bir boya sandığından başka, Boyumdan koca bir sandıktan başka Hiçbir şeyim olmadı. Hayallerim karlı dağların arasında sıkıştı, Tozlu taşlı yolların ortasında sallandı durdu gönül salıncağım. Ben Bitlis’li bir çocuğum, Yaşım oniki, başım yetmişiki, Babam hasta Benimle birlikte dokuz kardeşim yasta, Boyamalıyım abi, Kazanmalıyım İlacı, ekmeği. Yüzüme bakıp da acıma abi, Derdim de büyük aslında yaşımda. Ben bu sokaklarda yaşarım Aşağı kale, yukarı kale bütün çocukluğum. Bitlis’te beş minare, Kaybettiğim yıllarımın tanığı Ve Bitlis kalbimin en sancılı durağıdır abi. Ve ben Bitlis’li kale altı boyacı çocuk, Şimdi çalışmalıyım, şimdi boyamalıyım Önce kalbimi gökkuşağına Sonra ellerimi bulutlara asmalıyım Ve birde çocukluğumu asılı kaldığı yerden almalıyım abi almalıyım. BİTLİS 15 NİSİN 2006 |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|