Yeni ekonomik düzen 2010'da
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 2010 yılından sonra yeni bir ekonomik düzen geleceğini ifade ederek “Batı eriyor, Doğu biriktiriyor. İnanılmaz kontrolsüzlük ve denetimsizlik sonucu batan bir piyasa, 2010'dan sonra yepyeni bir ekonomik dünya olacak” dedi. TÜSİAD'ın 39. Genel Kurulunda konuşan Güler Sabancı, yönetim değişikliklerinin her şeye yeniden başlamak için bir fırsat olduğunu belirterek “Bir elimizde yeni genel sekreter, yeni yönetim kurulu, öbür elimizde ciddi bir ekonomik kriz ve açık veren bir 2008 bütçesi var” şeklinde konuştu.
TÜSİAD'ın demokrasiye, serbest piyasaya, devletin küçülmesine ve ekonomik hayattan çekilmesine, özel sektörünün ekonominin direksiyonunda (driver seat) bulunmasına taraf olduğunu kaydeden Sabancı, “Bugüne kadar ben buna taraf olduğumuza inanıyorum, Başkan da böyle söyledi” şeklinde konuştu.
2010 yılından sonra yeni bir dünya düzeni, yeni bir ekonomik dünya düzeni geleceğini belirten Sabancı, “Batı eriyor, Doğu biriktiriyor. İnanılmaz kontrolsüzlük ve denetimsizlik sonucu batan bir piyasa, 2010'dan sonra yepyeni bir ekonomik dünya olacak. Ben, TÜSİAD yeni yönetiminden her zaman olduğu gibi Türk özel sektörünün 2010'dan sonraki bu yeni ekonomik düzende neye taraf olacağının hep beraber araştırılması tartışılması ve önümüzdeki enerjimizi, gücümüzü, bunlara harcamamamız gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.
|