01-20-2009, 16:16 | #1 |
Ebegümeci Çorbası
3 çorba kaşığı margarin 1 adet soğan 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı salça 8 su bardağı su tuz 250 gr. kurutulmuş ebegümeci yarım çay bardağı haşlanmış nohut yarım çay bardağı haşlanmış kurufasulye yarım çay bardağı yeşil mercimek Margarini tencerede eritin, ince kıyılmış soğanı ekleyin, soğan pembeleşmeye başladığında unu, yeterince tuzu ve salçayı ekleyip karıştırın. Suyu ilave edin, su kaynamaya başladığında mercimeyi ekleyin, mercimek yarı yarıya piştiğinde, nohutu, fasulyeyi ve iri parçalar halinde kurutulmuş ebegümeciyi ilave edin, bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşin üzerinden indirin, sıcak servis yapın. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|