sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > Köşe Yazıları
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Köşe Yazıları Beğendiğimiz yada kendi yazdığımız köşe yazılarını paylaşabiliriz.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 11-20-2008, 04:01   #1
Kullanıcı Adı
..::duyguseli::..
Standart Vecdi Bey’in bu cevabı, kendisine yakıştı mı?// Ali Karahasanoğlu - Vakit

Vecdi Bey, deneyimli bürokratlardandır.. Yıllarca valilik yapmıştır..
Sayıştay Başkanlığı görevinde bulunarak, devlet çatısı altındaki akçalı işlerde, kanuna aykırılıkların en ayrıntılarını ezbere sayabilecek bilgi kapasitesine sahip bir bakanımızdır.
Ama bakın şu açıklamasına; tüm o deneyimini, nasıl bir anda yok ediyor, edebiliyor! Açıklamasını okuyun da, şaşırmayın; şaşırmamak elde ise..
Önce tartışmayı kısaca hatırlatalım..
Aktütün saldırısından hemen sonra, Vakit gazetemizde, “Askeri alanlara, devlet kasasından golf sahaları yapılıyor” haberleri çıkmıştı. İşte o haberler üzerine, AKPartili bir milletvekili cesaret edemediğinden olsa gerek, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart sormuştu: “Hava Kuvvetleri Komutanlğ bünyesinde yapm sürdürülen golf sahas çalşmas söz konusu mudur? Böyle bir çalşma varsa, kaç yerde bu nitelikte çalşma yaplacaktr? Yaplacak harcamalarn tutar nedir? Konya 3. Ana Jet Üssü bünyesinde de benzeri bir çalşma yaplmakta mdr?”
Kamu imkânlarının çarçur edilmemesi amaçlı, gerçeği araştıran, dürüstçe sorular, değil mi?
Sorular bu kadar net olunca; cevaplarının da, aynı netlikle, aynı dürüstlükle verilmesini ister insan...
Ama nafile..
Bakın bu sorulara, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, önceki gün ne cevap vermiş!
Verilen karşılığı, gerçekten “cevap” olarak sayabilirseniz eğer, buyurun birlikte okuyalım: “Hava Kuvvetleri Komutanlğ tarafndan yaptrlan golf sahas bulunmamaktadr. Ancak baz birlik komutanlklar, personelin spor yapabilme olanaklarn geliştirmek amacyla birlik imkânlarn kullanarak küçük ölçekli golf eğitim sahas yapmştr. Söz konusu eğitim sahalarnn tamam birlik komutanlklarnn kendi olanaklar ile kurulmuş olup, bu sahalar için bütçeden herhangi bir harcama yaplmamştr.”
Şimdi bu açıklamadaki hangi suç itirafını açıklayalım?
İşe bakın, askeri alana golf sahası yapılıyor ama, bu sahaların harcaması, bütçeden yapılmıyor!
Birlik imkânları ile yapılıyor!
“Birlik imkânları” ne demek ise?
Evet Sayın Gönül, “birlik imkânları” gerçekten merak ediyorum, ne demektir?
“Şu müteahhite rica ile yaptırılan”, “Bu müteahhite ihale edilen işin yanı sıra zoraki yaptırılan” işler midir acaba?
Veya, erlerin kendilerine verilmeyen, bu sebeble de çoğu defa dedikodular üretilen küçük miktarlı tahsisatları mıdır?
Lütfen Sayın Gönül.. Lütfen... Özrü kabahatinden büyük açıklamanızı bana sorgulatmayın.. Bana, dedikodu şeklinde de olsa, zaman zaman tartışılan ihtimalleri burada tek tek saydırtmayın..
“Masraflar bütçeden yapılmamıştır” demekle, konu kapanır mı hiç?
Sayıştay Başkanlığı yapmış birisi, kamu alanına yapılacak harcamanın, bütçe imkânları dışında, başka kaynaklardan olamayacağını bilemez mi?
Birlik komutanı, askeri bir mekânda, örneğin yüzme havuzu yaptırsa, “Parasını ben cebimden ödüyorum” dese, böyle bir harcama kabul edilebilir mi hiç?
“Birlik komutanının babasının çiftliği mi orası” denilmez mi adama?
Üstelik bahsedilen “golf sahaları”, öyle bir defa yapılacak masrafla, sürekli kullanılabilecek alanlar değil. Ciddi harcamalar isteyen, sürekli bakım isteyen alanlar..
Böyle bir harcamayı, sürekli akış isteyen bir harcamayı, hangi birlik, kendi imkânları ile yapabilir ki? Askeri imkânlar suîistimal edilmedikten sonra, kim hangi imkânla golf sahası yapabilir ki?
Hayır Sayın Gönül; böyle bir açıklama ile konuyu kapatamazsınız.
O golf sahalarının yapıldığı tüm birliklerin harcamalarını, şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklamanız gerekir.
Masrafları gerçekten bütçeden karşılanmamış olsa bile, hangi birlik, hangi yetki ile bu golf sahalarını yapmıştır, onu da açıklamanız gerekir.
Öyle ya; masrafı bütçeden karşılanmıyor diye, her birlik kafasına göre, askeri alanlara, hizmet dışı faaliyet alanları inşaa edebilir mi?
Disiplinin tavan yaptığı askeriyede, böyle gelişigüzellik olabilir mi?
Böyle keyfîlik olabilir mi?
AKPartili milletvekillerinden, bu konuda bir beklentim yok. Umarım, Sayın Atilla Kart da, bu göstermelik cevapla pes etmez, konunun ayrıntılarının takipçisi olur!
..::duyguseli::.. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Okunmamış 11-21-2008, 14:06   #2
Kullanıcı Adı
ALONE53

ÇOK TALİHSİZ Bİ AÇIKLAMA
ALONE53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)