|
Aşk, Sevgi ve Evlilik Aşk, Sevgi ve Evlilik ile ilgili herşey . |
Seçenekler | Stil |
11-04-2008, 00:03 | #1 |
Tuzlu Gözyaşlarının Tadı...
Çok kişi yanaştı kıyılarıma. Çok taş attılar. Kimi kahkahalarla, hınçla... Ve çok taş sektirdiler dingin sularımda. Kimi hüzünle, gözyaşıyla... Kimileri öfkeyle hıncını benden almak istedi, acısını çıkartmak ya da bazen bastırmak istedi kanayan yaralarının ızdırabını en derinlerimde. Uyarmak istedim, hırçınlaştım, ama anlayamadılar. Bilemediler yaraya tuz basılmaz, benim her zerremde yüreği kanayanın acısını katmerlendirecek çok tuz(aklar) dolu.
Kimi canımı acıtmak istedi, içinde biriktirdiği pis fosseptiğini döktü en derinlerime. Kiminin canı yanmış, ihtiyaç duyduğu teselliyi arandı kumsallarımda… Kimileri aradığını buldu. Ama sadece aradığı şeyin aslında içinde olduğunu fark edebilenler… En derinlerinde buldular, en derinlerine gömdükleri, yerlerini bilerek unutmaya çalıştıkları kara deliklerinde buldular saklanmışlıklarını, kendinden kaçmışlıklarını. Korkaklar geldi. Dalgalarımla çağırdım, emrettim en kararlı halimle. Giremediler sularıma. Cesaret edemediler, ben de üstelemedim. Korkaklarla işim olmaz dedim. Ne gerek… Korkaklar geldi. Dalgalarımla çağırdım, davet ettim en misafirperver halimle. Girdiler. İstemedim için için, ama ‘ölesiye’ girdiler kara, serin sulara. Öldüler… Korkularıyla yüzleşemedikleri için girdiler, kaçtılar bir nevi, korkaklarla işim olmaz dedim. Ne gerek… Sonra sen geldin… Usul usul… Okşar gibi yüzdün her bir kulacınla, en derinlerimde. Her kalp atışını kalbimde hissettim. Gizemlerimi açtım sana, içimdeki keşfedilmemişlere sürükledim seni, göz bebeklerinin her bir gülmesi coşturdu beni. Sen gülümsedikçe ben coştum! Sen gülümsedikçe ben coştum! Sen gülümsedikçe dalga olup sahillere vurdum. Haykırdım doğaya seni sevdiğimi. Kimi zaman her damla tuzlu göz yaşını, her damla tuzlu sularıma özümsedim. Sendin o her bir damla. Seni anlattı içtiğim her bir tuzlu göz yaşın bana. Kana kana içtim seni çok kereler… Kiminde ben öfkelerimi vurdum sahilime, sen dinledin beni. Öylece dinledin. Ela gözlerini sonsuz mavilerime dikerek, soran gözlerle dinledin. Masum gözlerle… Kimi zaman ne büyük duygu selleri aldı götürdü ikimizi de okyanuslara. Ne badireler atlattık, ne şelalelerden atladık el ele korkusuzca… Ve ne… ... ... ... Hediyeler verdik birbirimize. Aşkımızın nişaneleri diye. Gül yaprakları serptin, sığlarımdan ta en diplerime kaç kere… Sana içimi açtım, rengarenklerimi gösterdim, en tehlikelerimi, en dünya harikalarımı, en batık hazinelerimde gezdirdim seni, en yosun tutmuşlarıma dokundun… Kiminde kendimi kaybettim hiddetlendim sana, tek tek topladın beni kumsallarımdan, tek tek bana beni verdin. Toparladın beni kim bilir kaç kere… Yolunu kaybetmiş deniz yıldızlarımı, attın bana. Ben sayamadım sen söyle kaç kere? Gün geldi sen hiddetlendin birilerine, sana açtım masmavilerimi, en sıcağımı, seni çivi gibi, çelik gibi yapacak en serin sularımı ve kim bilir kaç kere de seni sakinleştirecek en dingin, sıcacık sularımı… Dalgalarımla okşadım saçlarını. Sana açtım okyanustan büyük kalbimi, ben bir küçük denizken. Araya yıl girdi, yol girdi ama sen kopamadın bu kiminde dingin, kiminde çılgın sulardan. Kopamadın bunca anıdan. Kopamadın bu biraz deli denizden. Ta ki şimdiye kadar... Güneş doğdu, içim umut doldu aydınlandı sularım, seni aradım... Gece oldu içim karardı, düşman uyudu bu su uyumadı inan, hep seni bekledim… Yoksun, gelmedin… Kaç zaman oldu kumsallarıma basmadı ayakların. Kaç zaman oldu ıslatamadım saçlarını en derinimde, en yüreğimde… Ve kaç zaman oldu… Coşamıyor bu deniz sensiz. Vuramıyorum şevkle, aşkla kıyılarıma, dalgalarımla haykıramıyorum, tuzlu sularımdan serpesim yok bu mevsim iskelelerin yosun tutmuş tahtalarına. İçim ağlıyor sen görmüyorsun. Sırılsıklam bu deniz kendi gözyaşlarıyla, ama yine de gelmiyorsun. Yine gel _tuzlu gözyaşlarının_ (t)adı bende saklım. Her ne olursa olsun yine gel. Her ne olursa olsun, ben sonsuza kadar buradayım. Bekleyeceğim seni… Yürüdüğün kumsallarımda yürü yine. Her ne olursa olsun. Yine gel… Ne olursun… alıntı |
|
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|