06-13-2008, 13:25 | #1 |
Karidesli Kereviz Dolması
Malzemeler
2 adet kereviz 45 ml. zeytinyağı tuz 500 gram patates 250 gram süt kreması 2 adet defne yaprağı 75 gram karides 1 adet limonun suyu frenk soğanı Yemeğin Tarifi Kerevizleri soyun, üst ve alt kısımlarını düz kesin. Enlemesine ikiye bölün. Kaynar tuzlu suda defne yaprağı ve limon suyu ile 35-40 dakika pişirin. Soğuk sudan geçirin ve süzülmeye bırakın. Bu arada patatesleri kabuklarıyla kaynar tuzlu suda 20-25 dakika haşlayın. Süzüp ılıkken kabuklarını soyun ve ezin. Yarım kerevizleri 1,5 cm. kalınlığında kalacak şekilde bir kaşıkla oyun. Çıkan parçalar ve kremayı el blenderi yardımıyla ile kerevizler iri kalacak şekilde püre haline getirip patates ve turpla karıştırın. Tuz ve karabiber ekin. Püreyi oyulmuş kerevizlerin içine doldurun, fırın tepsisine yerleştirin. 200o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında kereviz dolmalarını 25 dakika pişirin. Yağı kızdırın, karidesleri orta ateşte 2-3 dakika kızartın Tuz ve karabiber ekin. Karidesleri dolmaların üzerine koyun ve frenk soğanı ile süsleyin. |
|
|
|
06-13-2008, 16:23 | #2 |
Paylaşımın İçin Tşkler..
|
|
06-13-2008, 17:11 | #3 |
saolasın seda
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|