sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞLENCE - MUHABBET-YAŞAM > Konusuz Konular-Soru Cevap
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Konusuz Konular-Soru Cevap Forumda bölümü olmayan konularınızı ve soru cevaplarınızı burada paylaşabilirsiniz.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 03-20-2008, 16:23   #1
Kullanıcı Adı
ALONE53
Standart Ünlülerden yabancı dil öğrenme taktikleri

Ünlülerden yabancı dil öğrenme taktikleri
NURETTİN ÖZDOĞAN
Acun Ilıcalı abimiz "Acun Firarda" adlı programı yaptığı yıllarda "Yok abi valla İngilizcemi geliştirmek için ‘Acun Firarda'yı izliyorum." diyen bir çok gence rastlamak mümkündü. Ki aynı kitleyi TRT 4'te yayınlanan açıköğretim İngilizce derslerini silah zoruyla da olsa izletemezsiniz. Böyle de garip bir durum vardı ortada.

Gugıl'dan edindiğim bilgilere göre Acun Abi'miz o yıllar gençlere İngilizce öğrettiğinin farkındaymış. Hatta İngilizcesi ile dalga geçenlere, yaptığı programın formatı gereği, yani çoğunluğu İngilizce bilmeyen bir kitleyi eğlendirmek için anormal bir şekilde İngilizce konuştuğunu söylemiş. (Gugıl'ın yalancısıyım hocam!)

Ece Vahapoğlu'nun "Yabancı dil öğrenme yolları" adında bir kitabı var. Ünlüler nasıl İngilizce öğrendiklerini bu kitaba anlatmışlar. Mesela Sezen Aksu bir şeylerle uğraşırken BBC gibi televizyon kanallarını açık bırakırmış. Bu sayede kulak dolgunluğu oluşturduğunu söylüyor Sezen Aksu. İspanya'da oynayan milli futbolcumuz Nihat Kahveci ise İspanya'ya transfer olduğu vakit ilk işi İspanyolca öğreten bir kitap almak olmuş. Hatta bir keresinde Nihat Kahveci kendini o kadar kaptırmış ki, babasının Türkçe sorusuna İspanyolca cevap vermeye çalışınca, "Ne o oğlum, bize hava mı atıyorsun..." demiş babası.

Yılmaz Erdoğan, filmleri İngilizce altyazıyla seyrederek yabancı dil öğrenmeye çalışmış örneğin. Bu sayede yurtdışında ele güne muhtaç olmadan tek başına vakit geçirebilecek ya da resepsiyonda gecenin geç vakti yiyecek bir şeyler isteyebilecek kadar İngilizce seviyesine sahip olmuş. Kitapta "Tanıdığımız tek İngiliz sivilleri Mr. ve Mrs. Brown'dı. Bunlar her ders deniz kenarına gidip saçma bir piknik yaparlardı." diyen Yılmaz Erdoğan beni hazırlık yıllarıma götürdü. Bizim de İngilizce kitaplarımızda Sue ve Terry'nin hikâyesi işlenirdi. En net hatırladığım şey sınıfımızın tüm erkekleri Terry'den kıl kapmıştı!

Köşe yazıyorum diye okur arkadaşlar beni meşhur birisi sanıyor. Burada bahsini geçirdiğim karakterler bile benden daha çok isim yapmış durumda. (Geçenlerde yazdığım Akiko'yu bir televizyon programına ve ayrıca bir zirveye çağırdılar. Fotokopici Necmi Abi'den demeçler alınıyor vs.) Şimdi adam daha Google yazmayı bilmiyor bize burada yabancı dil konusunda ahkam kesiyor demezseniz sıradan bir üniversiteli olarak size Today's Zaman'ın internet sayfası yani ‘www.todayszaman.com'ı öneriyorum. Zira bu sitede haberleri okurken bilmediğiniz kelimeler için sözlük karıştırmanıza gerek yok. Kelimenin üstüne çift tıklayın, kelimenin Türkçe anlamı karşınızda sayın seyirciler.

Elime gelen son dakika haberini sizlerle paylaşmak isterim: Northwestern Üniversitesi ve Haifa Üniversitesi, kadınların erkeklere göre yabancı dilde daha çok yeteneği olduğunu bilimsel olarak ispatlamış. Ya, bu arada Dünya Kadınlar Günü geçen haftaydı dimi?
ALONE53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)