|
Şiirler ve Yazılar Beğendiğimiz yada yazdığımız şiir ve yazıları burada paylaşabiliriz. |
|
Seçenekler | Stil |
11-12-2007, 13:44 | #1 |
(Alıntı - Aşık Veysel) 5 tane
Hacı Bektaş
Medet mürvet deyip kapına geldim, İsteğim, dileğim ver Hacı Bektaş, İndim eşiğine yüzümü sürdüm, Kusurum, günahım var Hacı Bektaş. Horasan'dan ayak bastın Urum'a Mucizeler şahit oldu pirime Bak şu vaziyete, bak şu duruma Eşin yok cihanda bir Hacı Bektaş. Geçmem dedin duvarımda sinekten Yalan sadır olmaz ervah-ı pakten, Sana inanmışım ervahtan kökten Sana inanmayan kör, Hacı Bektaş. Sana yalvarıyor Veysel biçare, Yine senden olur her derde çare, Bir arzuhal sundum gani Hünkar'e Keremin, ihsanın bol Hacı Bektaş. Aşık Veysel --------------------- Hayal Bana Yakın Yar Bana Uzak Hayal bana yakın yar bana uzak Sevdası başıma dolanır gitmez Aşkına düşeli yar bana uzak Yüz bin öğüt versen biri kar etmez Senin aşkın beni kıldı urusvay Düşmüşüm peşinde koşarım hay hay Kabul et kapında beni de kul say Dost yoluna ölür aşık ar etmez Ey beni bu derde giriftar eden Eski muhabbeti kaldırdın neden Gönül ister kavuşmayı ölmeden Gül olmasa bülbül ah u zar etmez Beni yakan yansın aşkın narına Gönül düştü bir zalimin toruna Bakmaz mısın bu VEYSEL'in zarına Ah çeker ağlarım yar elim yetmez. Aşık Veysel ----------------------- Kardeşim Beni hor görme kardeşim Sen altınsın ben tunç muyum? Aynı vardan var olmuşuz Sen gümüşsün ben saç mıyım? Ne var ise sende bende Aynı varlık her bedende Yarın mezara girende Sen toksun da ben aç mıyım? Topraktandır cümle beden Nefsini öldür ölmeden Böyle emretmiş yaradan Sen kalemsin ben uç muyum? Tabiata Veysel aşık Topraktan olduk, kardaşık. Aynı yolcuyuz yoldaşık Sen yolcusun ben bac mıyım? Aşık Veysel ----------------------- Sazıma Ben gidersem sazım sen kal dünyada Gizli sırlarımı aşikar etme. Lal olsun dillerin söyleme yada Garip bülbül gibi ah ü zar etme. Bahçede dut iken bilmezdin sazı, Bülbül konar mıydı dalına bazı, Hangi kuştan aldın, sen bu avazı, Söyle doğrusunu, gel inkar etme. Benim her derdime ortak sen oldun, Ağlarsam ağladın, gülersem güldün, Sazım bu sesleri turnadan m'aldın Pençe vurup sarı teli sızlatma. Sen petek misali, Veysel de arı İnleşir beraber yapardık balı, Ben bir insanoğlu, sen bir dut dalı Ben babamı, sen ustanı unutma. Aşık Veysel ---------------------- Sen bir ceylan olsan ben de bir avcı Sen bir ceylan olsan ben de avcı Avlasam çöllerde saz ile seni Bulunmaz dermanı yoktur ilacı Vursam yaralasam söz ile seni. Kurulma sevdiğim gözelim deyin Bağlanma karayı alları geyin Ben bir çoban olsam sen de bir koyun Beslesem elimde tuz ile seni. Koyun olsan atlatırdım yaylada Tellerini yoldurmazdım hoyrada Balık olsan takla dönsen deryada Düşersem toruma hız ile seni. Veysel der ismini koymam dilimden Ayrı düştüm vatanımdan ilimden Kuş olsan da kurtulmazdın elimden Eğer görsem idi göz ile seni. Aşık Veysel |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|