10-12-2012, 14:45 | #1 |
6 kişilik tiyatro oyunu
6 kişilik tiyatro oyunu tiyatro oyunu 6 kişilik (Ev ahalisi toplanmış msn de erkek tarafının msn de konuşmasını beklemektedir. Koltukta 6 kişi sıkış tıkış birbirlerini ite kaka oturmaktadır. Dede, anne, baba, kız, abi, erkek kardeş..) Baba- Yalnız bi şartım var. Anne- hıh Baba- oğlan bizim evde iç güveysi olarak yaşayacak Anne- aa, bu evde başka yaşayacak yer mi var naci. Baba- var. Şunlardan birini atarız şu uzunu mesela.. Kız- (çığlık atar heyecanla) hah geldiler Anne- aç kızım aç (herkeste itiş kakış) aç (msn de görüntülü arama sesi çalar. Herkes heyecanlıdır, önler iliklenir)) Baba- kızın yerine seni gösterelim belki vazgeçerler Diğer baba- (çok ciddi bir sesle) efendim nasılsınız? (ayak ayak üstüne atar) Baba- (mahcup bir şekilde) efendim iyiyixz, siz? Diğer baba- e teşekkür ederim efendim, iyiyiz. Baba- (kızı vermek istemeyen bir tarzda) heh iyilermiş tamam kapat kızım fazla yazmasın Anne-(durumu kurtarmaya çalışır) hanımefendicim siz nasılsınız Diğer anne- iyiyim efendim teşekkür ede…(görüntü takılır) Kız- oluyo bazen böyle..(kalkar ve diğerlerinin yanına sıkışır)geldim Herkes- hoşgeldinizzzzzzz Diğer baba- efendim gençler msn de tanışmışlar,web kem de görüşmüşler, facebookta birbirlerini dürtmüşler Diğer anne- uzatma Diğer baba-normalde evinize gelip istememiz gerekiyordu ama, istanbulun öbür ucu malum, hele bi dünür olalım illaki görüşürüz(omzu oğlunun omzunda) Allahın emriyle kızınızı istiyoruz Baba- ohhhhhh ne kolay Diğer baba-efendim, ne Baba- oğlunuz ne iş yapar. (yanındakilere dönerek) bu krizde kesin işsizdir, kızı vermekten kurtulduk Diğer baba-oğlum özel bir şirkette çalışıyor beyefendi Baba- çalışsa ne yazar beyefendi, sizin oğlunuzun maaşı benim kızımın yaktığı elektriğe yetmez, siz son zamanlarda elektriğe gelen zammın farkında mısınız? Diğer baba- ayıptır söylemesi ama oğlum 7 bin lira maaş alıyor beyefendi Baba- yeni parayla mı yedi bin? Diğer baba- eveeet Baba- yuh, (diğerlerine dönerek) niye bu kadar işsiz olduğu anlaşılıyor, herif herkesin maaşını tek başına alıyormuş… gene de olmaz beyefendi, çok kazanıyor oğlunuz ( adam şaşırır, oğluna bakar) ilerde dost tutar kızımı mutsuz eder Damat-olur mu öyle şey. Hayatım, ben sana aşığım Baba- bak, ben de buna aşıktım(karısını gösterir) nooollldu? (karısı kötü kötü bakar) hala sürüyo ne olacak…(karısına öpücük gönderir) Diğer baba- efendim cevabınız? Baba- (ayak ayak üstüne atar, atarken ayakkabı fırlar) biraz müsaade edin. Bi on yıl kadar Kız- ya baba yaaaaaaaaa(ağlamaklı) Anne- aaaaaaaaaaaa naci uzatma ama, ayıp oluyo adama hadiiiii Baba- (ıkınarak) eeee o zaman,,,,,,, verdim gitttttiiii (ev ahalisi sevinir ve alkışlar, damat derin bir nefes alır) Diğer baba- eeeeeeeeeeee öp babanın elini,,ee yani öpücük gönder (oğlan öpücük yapar) Baba- (sevinmemiş bir halde) sen de ona bi titreşim yolla bari (kız koşa koşa pc başına gider) Diğer baba- efendim, detayını daha sonra görüşürüz artık, iyi akşamlar Diğer anne- iyi akşamlar Damat- iyi akşamlar efendim (baba yanındakilere dönerek çaktırmadan) Baba- düğününü de youtube de yaparız artık(herkes poz verirmiş gibi gülümser) |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|