BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna'dan şok sözler..
DP Mardin Milletvekili Emine Ayna, İskenderun’daki saldırıya değinirken, “Ben İskenderun’daki eylemden şunu anladım. Bu savaş artık sadece Kürdistan’da olmayacak” dedi. BDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nca önceki gün operasyonların durdurulması, cezaevindeki çocukların serbest bırakılması ve Kürt sorununun barışçıl yöntemlerle çözümlenmesi için “Ya özgürlük, ya hiç” sloganıyla önceki gün düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 25 bin kişi katıldı. Ayna şunları söyledi:
“Ben İskenderun’da gerçekleşen eylemden şunu okudum. Artık bu savaş sadece Kürdistan’da olmayacak. Ben bunu okudum. Kimse kızmasın bana bunu söylediğim için. Gerçekler acıdır, acıtır. Gerçekleri konuşmak zorundayız, konuşursak çözebilirz. Birbirimizi kandırarak değil. Kafamızı kuma gömerek değil. Bu mudur hükümetin, Başbakan’ın istediği? Bu savaşın bütün Türkiye’ye yayılması mıdır? Zevk mi alıyor insanların ölmesinden, haklarının ihlal edilmesinden?
Nedir derdi? Yeter artık. Bir çağrı yapıyorum herkese. Kürdüne, Türküne herkese çağrı yapıyorum: Öyle görünüyor ki, bundan sonra bir savaş gelişirse geçirdiğimiz 30 yıl gibi olmayacak. Herkese çağrım, değil bir gün bir saniye bile durmayalım. Barış için, özgürlük, eşitlik, adalet için hep birlikte bütün gücümüzle çalışıp çabalayalım.”
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü
sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.