![]() |
|
Türkler'in ve Yabancıların Biyografileri Ünlüler, Artistler, Aktörler, Sanatçılar , Rektörler, İş Adamları, Gazeteciler, Kaşifler, İdoller, Örnek Alınacak Kişiler - Biyografi |
|
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
![]() Onno Tunçboyacıyan -kısaca Onno Tunç olarak bilinir- (1948 - 1996), Ermeni asıllı Türk müzisyen, besteci.
1948 yılında İstanbul'da doğdu. Sanatçının ilk eşi, Canan Ateş’tir. Türk pop müziğine besteci ve aranjör (düzenlemeci) olarak eserler kazandırdı. Aynı zamanda basçı olarak da müziğe katkıda bulunmuştur. Okay Temiz'in Zikir (1981) albümünde bas , Sezen Aksu'nun Gülümse (1981) adlı albümünde kontrbas , MFÖ'nün Yalnızlık ömur boyu (1984 - Ele Güne Karşı Yapayalnız) ve Mustafa Sandal'ın Beni Ağlatma (1994 - Suç Bende) , Bülent Ortaçgil'in Benimle Oynarmısın (1974 - Benimle Oynarmısın ) albüm ve şarkılarında bas çalmıştır. Ayrıca 1987 yapımı Rumuz Goncagül isimli film ve 1986 yapımı Aaah Belinda isimli filmlerin müziklerini yapmıştır. Müzik dünyasında pek çok şarkıcının aranjörlüğünü de yapan Onno Tunç Boyacıyan, 1996 yılında Bursa’dan Yalova’ya dönerken, bindiği özel uçağının Selimiye köyü yakınlarına düşmesi sonucu arkadaşı Hasan Kanik ile birlikte hayatını kaybetmiştir. Sezen Aksu aynı yılın yazında, Onno Tunç'a ithafen Düş Bahçeleri isimli albümü çıkarttı. Eserlerinden Bazıları Ah Mazi Ayrılıklar Bitmez Beni Unutma Bir Başka Aşk Bir Çocuk Sevdim Bir Zamanlar Bu Gece Değermi Dokun Bana Eğrisi Doğrusu Geçer Geri Dön Git Hadi Bakalım Haydi Gel Benimle Hoş Görü Kavaklar Kış Masalı Kolay Değil Ne Masal Ne Rüya Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam Oldu Mu? Olsun Varsın Sen Ağlama Seni İstiyorum Son Bakış Sonbahar Sultan Süleyman Şov Yapma Tam Bana Göresin Tenna Tutsak Ünzile Yeniden Sev Yoksun Zorba |
|
![]() |
![]() |
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|