![]() |
|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
![]() ![]() |
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
![]() Okulumuz Gediz İmam Hatip Lisesi Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı olup, Orta kısmı 1976 – 1977 eğitim öğretim yılında 18.1976’ da 188 öğrenci , 3 kadrolu, 3 ücretli öğretmen ile eğitime başlamıştır. Okul yaptırma ve yaşatma derneği tarafından belediyece tahsis edilen 5 pafta no, 291 parsel no, 10572 metre karelik arsa üzerine prefabrik olarak inşa edilmiştir. İlk müdürü İsmail DÖNMEZ olmuş ve ilk mezunlarını 1978 –1979 orta kısmından vermiştir.
Lise kısmı 1979 – 1980 eğitim öğretim yılında eğitime başlamış, ilk mezunlarını da 1982 – 1983 eğitim öğretim yılında vermiştir. 1978 – 1979 öğretim yılında halkın yardımları ile dernekçe 12 derslikli meslek lisesi tip projesine uygun okul binasının temeli atılmış ve kısa zamanda tamamlanmıştır. Okulumuz, yaptırma ve yaşatma derneğinin kara ile bina ve müştemilatı TC . Maliye ve Gümrük Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünün 11 Nisan 1986 Tarih 13682 sayılı yazıları ile İmam Hatip Lisesi olarak kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne devredilmiştir. 1987 – 1988 Öğretim yılında parasız yatılı öğrenciler için ek ilave inşaatı yapılmış, 50 öğrencimiz Devlet parasız yatılı olarak okulumuza alınmıştır. Daha sonra yatılı kontenjanı 100 öğrenciye çıkartılmış ve halen 100 öğrencimiz parasız yatılı olarak öğrenim görmektedir. 1987 – 1988 öğretim yılında okul bahçesinde mesleki tatbikat amacıyla cami temeli atılmış ve 1991’ bitirilmiştir. Alt katları halen yemekhane olarak kullanılmakta, cami olarak da halkımıza da hizmet vermektedir. Yine okulumuz bahçesinde 1992 – 1993 öğretim yılında dernekçe temeli atılan ve şu anda 3. katı bitirilen 200 kişi kapasiteli pansiyon binası inşaat halinde beklemektedir. Okulumuzun bu günkü durumuna gelmesinde emeği geçen dernek ve okul aile birliği başkan ve üyelerine, velilere ve tüm halkımıza teşekkür eder ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet niyaz ederiz. Okulumuz , Okulumuz 8 Yıllık İlköğretim Okulu üzerine 4 yıllık eğitim veren Meslek Lisesi kapsamındadır. Okulumuz hem Mesleğe hem de Üniversiteye öğrenci yetiştirmektedir. Okulumuzun 9. sınıfı tüm liselerde ki gibi ortak sınıftır ve bütün genel ve mesleki liselerdeki dersler verilmektedir. Bu sınıfı başarı ile geçen öğrenciler istedikleri bir liseye kayıtlarını yaptırabilirler. 10. sınıftan itibaren hem genel liselerde ki dersler hem de mesleğe yönelik dersler verilmektedir. İsteyen öğrenciler 10. sınıfı bitirdikten sonra da genel liselere geçebilirler. 11. ve 12. sınıflar da ise yine mesleğe yönelik dersler ve diğer genel dersler gösterilmektedir. Okulumuzda okutulan dersler (Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı, Matematik, Tarih, Coğrafya, İngilizce, Fizik, Kimya, Biyoloji, Beden Eğitimi, Tefsir, İslam Tarihi, Sağlık Bilgisi, Bilgisayar, Kuranı Kerim, Arapça, Fıkıh, Hadis, Kelam, Hitabet ve Mesleki Uygulamalar, Karşılaştırmalı Dinler Tarihi ve Seçmeli Derslerdir.) Anadolu İmam Hatip Lisesi Bölümü öğrencileri aynı derslerin yanı sıra İngilizce dersini daha fazla görmektedir. İş İmkanı: Okulumuzdan mezun olan öğrenciler İmam hatip Lisesi Diploması ile mezun olmaktadır. Kamu Personeli Sınavını kazanan, erkek öğrenciler Diyanet İşleri Başkanlığında İmam-Müezzin, kız öğrenciler de Kuran Kursu Öğretmeni olabilirler. Ayrıca yine aynı sınavı kazana öğrenciler lise mezunları ile birlikte değerlendirilip bu kapsamda da iş başvurusu yapabilirler. Yüksek Öğretim: Okulumuzdan mezunları için 3 türlü Yüksek Öğretim İmkânı vardır. 1-Öss Sınavına girmeden İlahiyat Açık Öğretim Bölümüne sınavsız geçebilirler. Bu okul 2 yıllık Ön lisans eğitimi vermektedir. 2- Öss sınavına girip, İlahiyat Fakültesi veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümlerini tercih edenler sınavdan aldıkları puanlarla birlikte ek puandan yararlanırlar. 3- Öss sınavına girip kazandıktan sonra istedikleri bir bölümü tercih edebilirler. Bu durumdaki öğrencilerin Orta Öğretim Başarı Puanları daha düşük bir kat sayı ile çarpıldığı için puan kaybına uğrarlar. Örnek; Sınıf öğretmeni olmak isteyen bir İmam Hatip Lisesi Mezununun, Genel lise mezunundan yaklaşık 50 puan daha fazla alması gerekmektedir. İmam Hatip Lisesine Kayıtlar : İmam Hatip Lisesi kısmına 15 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında kontenjanımız ölçüsünde İlköğretim Diploması Notuna göre öğrenci kayıtları yapılmaktadır. Anadolu İmam Hatip Lisesi kısmına ise OKS sınavına girip, okulumuzu tercih eden öğrencilerin kayıtları yapılmaktadır. Sınavdan en az 160 puan almak gerekmektedir. Okulumuzun İmkanları: Okulumuzda 1 Müdür, 2 Müdür yardımcısı, 14 Öğretmen, 2 Memur, 2 Hizmetli görev yapmaktadır. Ayrıca 12 derslik, 1 Kütüphane, 1 Fizik-Kimya-Biyoloji Laboratuarı, 1 Bilgisayar Sınıfı, 1 Çok Amaçlı Salon, 1 Rehberlik Servisi, ![]() Okul Tel : 0.274. 412 44 49 Fax : 0.274. 412 68 53 Dayınlar Mah. Gediz /KÜTAHYA e-posta : gedizihl@gmail.com |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|