Pendik Alparslan Lisesi
Okulumuz Alparslan Lisesi 1992 yılının aralık ayında eğitim öğretimine başlamıştır.
1994-95 eğitim- öğretim yılında ilk mezunlarını veren okulumuz başarılarını her yıl artırarak sürdürmüştür.Öğrencilerimiz üniversitelerimizin çeşitli bölümlerini kazanmışlardır.9180 m2 alana sahip olan okulumuzun mülkiyeti hazineye aittir.
21 derslik olarak inşa edilmiş olan okulumuz 1992-1993 eğitim-öğretim yılında 460 öğrenci 11 kadrolu yönetici ve öğretmeni ile işe başlamış ve her geçen yıl başarılarını ve kapasitelerini artırarak devam etmişlerdir.Öğrencilerimiz her yıl yapılan bilgi, kültür, beceri ve sportif yarışmalarda önemli başarılar elde etmişlerdir.
Alparslan lisesi öğrencilerinin en iyi yetişmesi ve başarısıyla birlikte, çevre halkın eğitimi ve bilgilendirilmesi içinde çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.
Alparslan lisesi Atatürk ilkelerini ve cumhuriyetimizin kazanımlarını önemseyen, koruyan, sorumluluk sahibi, ülkesini ve milletini seven, çalışkan gençler yetiştirmek; eğitimli ,sağlıklı, duyarlı bir çevre oluşturmak amacını daima canlı tutacaktır.
Tel: 0 (216) 396 91 39 Faks: 0 (216) 396 88 63 E-Posta: pendik_alparslan_lis @hotmail.com
|