Eğitim insanın geleceğine yapılan en iyi yatırımdır. Türk kadını için eğitim görmek, yalnızca bir hak değil, aynı zamanda bir ödevdir. Çocukların ilk eğiticisi olarak O, erkek kadar hatta ondan da fazla kendini yetiştirmelidir. Atatürk’ün bu sözlerinden yola çıkarak Türkiye’nin dört bir tarafında açılan kız meslek liselerinden biri olan Sivas Kız Teknik Lise, Anadolu Meslek lisesi ve Kız Meslek Lisesi Sivas’ımızın seçkin ve köklü okullarından biridir. Okulumuz 1938 yılında Akşam Kız Sanat Okulu olarak öğretime başlamıştır. 1973 yılında yapılan ek bir bina ile A ve B blok olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.Okulumuzda Anadolu Ağırlama Gıda Teknolojisi, Anadolu Bilgisayar, Cilt Bakımı ve Kuaförlük, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, El Sanatları Teknolojisi, Tasarım Teknolojisi, Tekstil Konfeksiyon Teknolojisi bölümleri faaliyet göstermektedir.Bu bölümlerde Pratik Kız Sanat Okulu Kapsamında yetişkinlere yönelik çeşitli kurslar da verilmektedir.
Okulumuz sadece kız öğrencilere eğitim verirken, 2003 yılından sonra Anadolu Meslek Lisesi Bölümlerine erkek öğrenci de almaya başlamıştır.Anadolu Ağırlama Gıda Teknolojisi Bölümü sanayi ve hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu mesleklerden; servis elemanı, mutfak elemanı, kat hizmetleri elemanı, gıda analizcisi ve kurum mutfak elemanı yetiştirir.Anadolu Bilgisayar Bölümünde en son teknolojik sistemlerle donatılmış laboratuar ortamlarında yetişen öğrencilerimiz, bilgisayarı kullanabilme, gelişmeleri takip edebilme, bilgisayar ile ilgili yazılım ve donanım sorunlarını asgari düzeyde çözümleyebilme yeteneğine sahip olurlar.Cilt Bakımı ve Kuaförlük Bölümünde saç bakımı ve yapımı, cilt bakımı,vücut bakımı, masaj, zayıflama, epilasyon, makyaj, el ve ayak bakımı dersleri uygulamalı ve teorik verilir. Bu alandan mezun olan öğrencilerimiz ilimizdeki eğitimli eleman açığını kapatmaktadır.Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Okul Öncesi çocuklarının bedensel-zihinsel eğitiminde hizmet veren ana okulu ve kreşlerde çalışabilecek ara elemanlar yetiştirir. Genç kızlarımız aldıkları eğitim sonucunda sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde öncü, çocukların bakım ve eğitiminde bilinçli , topluma rehber bir birey olacaktır.El Sanatları Teknolojisi Bölümü; el sanatları ve nakış olmak üzere iki ana sanat dalına ayrılmaktadır. Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarının ve işlemeciliğinin yanı sıra takı tasarımı, hediyelik eşya yapımında yetenekli ve bilgili elemanlar yetiştirir.Tasarım Teknolojisi Bölümünde günümüzün en gözde mesleklerinden biri olan Grafik alanında özgün baskı teknikleri, fotoğraf ve kamera bilgisi, animasyon alanlarında bilgisayar destekli eğitim verilir.Tekstil Konfeksiyon Bölümü öğrencilerine kadın, erkek ve çocuk giysi tasarımı kalıp hazırlama, kesim konularında eğitim verilmektedir. Tekstil Konfeksiyon alanında kalifiye iş gücü yetiştirerek üretimin her aşamasında yer alabilen elemanlar yetiştirir.
Adres :AKDEĞİRMEN MAH. VALİ VARİNLİ CAD.
SİVAS KIZ TEKNİK LİSE ANADOLU KIZ MESLEK VE
KIZ MESLEK LİSESİ SİVAS
Merkez
Telefon :0346 225 67 63
Fax :0346 225 25 08
E-Mail :[email protected]