İlçemizde bulunan tek genel lise olan Gaziemir Lisesinin fiziki yetersizliği ve bölgedeki orta öğretim seviyesindeki öğrenci sayısının fazlalığı göz önünde bulundurularak Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteği ve Özel İdare’nin katkılarıyla 2004 yılında 18 derslikli bir tip proje ilköğretim binası yapılmıştır.
Daha sonra KİPA TESCO tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne okul yapımı için para yatırılması üzerine duyarlı yöneticilerimizin çabalarıyla Gaziemir Lisesine ait arsaya 18 derslikli bir tip proje ilköğretim binası daha yapılmıştır.
Yapımı tamamlanan ilk bina eldeki mevcut imkanlarla donatılarak Gaziemir Lisesi’nin diğer okullardaki öğrencileri tek binada toplanmış 2004-2005 öğretim yılının 2.döneminde Gaziemir Lisesi tarafından ek bina olarak kullanılmıştır.
Gaziemir’de ikinci bir genel ise ihtiyacı, İlçe Milli Eğitim ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan müracaatla Bakanlığımıza iletilmiş, 2005 yılında yapımı tamamlanan ikinci 18 derslikli ilköğretim binasının geçici olarak Orta Öğretim Genel Müdürlüğüne devredilmesi oluru alınmış ve her iki binanın “GAZİEMİR KİPA 10.YIL LİSESİ” olarak 2005-2006 eğitim öğretim yılında eğitime açılması sağlanmıştır.
5 Eylül 2005 tarihinde Kurucu Müdür olarak atanan Gaziemir Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Fatma ÇAYLAK yönetiminde, Gaziemir Lisesinden görevlendirilen 64 öğretmen ile 12 Eylül 2005 tarihinde Kipa 10.Yıl Lisesi eğitim öğretime başlamıştır.
Kurumumuz 8 Şubat 2006 tarihinde okul müdürlüğüne asaleten atanan Ali Bayram TETİK yönetiminde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü
sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.