![]() |
|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
![]() ![]() |
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
![]() OKULUMUZ
Tavşanlı Anadolu Teknik Lisesi Anadolu Meslek Lisesi Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi 1971'den Beri İş Piyasasa Binlerce Teknik Eleman Kazandırdık... TARİHÇE Tavşanlı Endüstri Meslek Lisesi olarak 1971 – 1972 öğretim yılında Tesviye Bölümü öğretime açılan okulumuz,yoğun talep üzerine zaman içinde sırasıyla Motor, Elektrik, ****lişleri, Mobilya Dekorasyon, Elektronik, Bilgisayar Bölümleri açılmıştır. 1976'da açılan Maden Bölümü ise 1990 yılında kapatışımıştır. Tavşanlı Erkek Sanat Enstitüsü Yaptırma Derneği tarafından yapımına başlanan okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından şu anki fiziki yapısına kavuşmuştur.1985 Yılına Teknik Lise Makina Bölümü ile açılmış, 1990 yılında ise buna Elektrik Bölümü dahil olmuştur.2004 Yılında Anadolu Meslek Lisesi Bilgisayar bölümü açılmış, 2007-2008 Öğretim Yılından itibaren ise Anadolu Teknik Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı ile faaliyetlerine başlamıştır. Endüstri Meslek Lisesi'nde altı ALAN, Teknik Lise'de iki ALAN vardır. Anadolu Meslek Lisesi'nde bir ALAN, Anadolu Teknik Lisesi'nde ise bir ALAN ile mesleki eğitim faaliyetlerini sürdürmekteyiz. VİZYONUMUZ İçinde bulunduğumuz toplumun, çevrenin gelişimine büyük katkılar sağlayacak şekilde; BİLİM, KüLTüR ve SANAT MERKEZİ OLMAK. MİSYONUMUZ Türk Milli Eğitimi genel amaç ve temel ilkeleri ile Mesleki ve Teknik Orta öğretim Kurumlarının amaç ve görevlerine uygun olarak; a. Bütün öğrencilere ortaöğretim düzeyinde ortak bir genel kültür vererek, onlara kişi ve toplum sorunlarını tanıtmak, çözüm yolları arama ve ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilinci ve gücünü kazandırmak. b. öğrencileri ilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda; hem mesleğe hem de yüksek öğretime, hayata ve iş alanlarına hazırlamak. c. İş alanlarının gereksinimi olan orta düzeyde teknik elemanlar yetiştirmek. d. çevrenin eğitim ve öğretim ihtiyacını karşılamak. Okulda yapılan meslek eğitimini iş hayatının gerektirdiği koşullarda gerçekleştirmek ve okul - çevre işbirliğini kurmak. ![]() ![]() ENDüSTRİ MESLEK LİSESİ Eğitim öğretim süresi temel eğitime dayalı olarak dört yıldır. Endüstri Meslek Lisesinde öğrencilere hayata hazırlayıcı genel kültür kazandıran, ülke ihtiyaçlarına yönelik endüstrinin değişik alanlarında istihdam edilebilecek kalfiye eleman olarak yetiştiren temel mesleki eğitim programları uygulayan bir okuldur. Dört yıllık eğitimi başarı ile tamamlayan öğrenciler ÖSS`de başarılı olduklarında bir üst öğrenime devam etmektedirler. Ayrıca sınavsız olarak 2 yıllık Meslek Yüksek Okullarına geçiş yapabilmektedirler. Meslek eğitimi teorik ve uygulamalı olarak verilir. Birinci sınıflarda tüm genel liselerin müfredatına uygun genel bilgi dersleri verilir. Uygulamalı eğitim ikinci sınıfta başlar. Uygulamalı eğitim ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerine okul atelyelerinde, dördüncü sınıf öğrencilerine ise 3308 sayılı çıraklık ve Mesleki Eğitim Yasası esaslarına göre "İşletmelerde Meslek Eğitimi" adı altında verilir. Böylece öğrencilerimiz meslek eğitimi edinirken gerçek iş hayatının kurallarını da kavrayarak deneyim kazanırlar. Onuncu sınıfın sonunda dal seçimleri yaparak, seçtikleri dalda uzmanlaşırlar. TEKNİK LİSE Öğretim süresi temel eğitime dayalı olarak dört yıldır. Teknik Lisenin birinci sınıfı, Endüstri Meslek Lisesinin birinci sınıfı ile ortaktır. Endüstri Meslek Lisesi birinci sınıfında başarılı olan öğrenciler, Teknik Lisenin ilgili Alanına girmeye hak kazanır. Öğrencilerimiz Teknik Lisenin ikinci sınıfından başlar ve eğitimine devam eder. Teknik Lise öğretim programları ağırlıklı olarak bir üst öğrenime(Üniversite) hazırlayıcı niteliktedir.Onuncu sınıfın sonunda dal seçimleri yaparak, seçtikleri dalda uzmanlaşırlar. ANADOLU TEKNİK LİSESİ Öğrenim süresi temel eğitime dayalı olarak dört yıldır. Yabancı dil ağırlıklı program uygulanır. Öğrenciler OKS (Ortaöğretim Kurumları Sınavı) sınavı sonucu, başarı sıralamasına göre doğrudan Alanlara kayıt yaptırırlar. Onuncu sınıfın sonunda dal seçimleri yaparak, seçtikleri dalda uzmanlaşırlar. ANADOLU MESLEK LİSESİ (2007-2008 Yılından itibaren kademeli olarak kapatılmıştır.) Öğrenim süresi temel eğitime dayalı olarak dört yıldır. Yabancı dil ağırlıklı program uygulanır. Öğrenciler OKS (Ortaöğretim Kurumları Sınavı) sınavı sonucu, başarı sıralamasına göre doğrudan Alanlara kayıt yaptırırlar. Onuncu sınıfın sonunda dal seçimleri yaparak, seçtikleri dalda uzmanlaşırlar. ![]() ![]() KURULUŞUNDAN BU GÜNE OKUL MÜDÜRLERİMİZ ADI SOYADI GöREV YAPTIĞI DöNEM RESİM Mustafa Fazıl BAŞ 04.10.1971 – 04.10.1973 ![]() Erdoğan İLARSLAN 10.10.1973 – 03.07.1976 ![]() Ali ATLAS 02.08.1976 – 02.11.1981 ![]() Muammer TARTAROĞLU 18.11.1981 – 17.10.1988 ![]() Sadık DEMİR 17.10.1988 – 19.07.1999 ![]() Ahmet BAŞARAN (Müdür Vekili) 19.07.1999 – 29.01.2001 ![]() Cenap FİLLİKÇİOĞLU 29.01.2001 – ... Görevde ![]() BÖLÜMLER 2005-2006 Öğretim Yılından İtibaren Kademeli olarak kapatılmıştır BöLüM ADI ÖĞRETİME AÇILIŞ YILI TESVİYE 1971 – 1972 MOTOR 1972 – 1973 ELEKTRİK 1974 – 1975 MADEN 1976 – 1977 (1989-1990`da kapatıımıştır) ****LİŞLERİ 1978 – 1979 MOBİLYA VE DEKORASYON 1982 – 1983 ELEKTRONİK 1992 – 1993 BİLGİSAYAR 2002 – 2003 TEKNİK LİSE MAKİNA 1985 – 1986 TEKNİK LİSE ELEKTRİK 1990 – 1991 ANADOLU MESLEK LİSESİ BİLGİSAYAR 2004 – 2005 2006-2007 Öğretim Yılından İtibaren Açılan YENİ ALANLAR-DALLAR ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ALAN ADI DAL ADI Ahşap Teknolojisi - Mobilya İmalatı- Ahşap Üst Yüzey işleme Bilişim Teknolojileri - Ağ İşletmenliği- Veri Tabanı Programcılığı Elektrik-Elektronik Teknolojisi - Bobinaj- Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü - Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi - Görüntü ve Ses Sistemleri - Güvenlik Sistemleri Makina Teknolojisi - Bilgisayarlı Makina İmalatı- Endüstriyel Kalıp - Makina Bakım Onarım ****l Teknolojisi - Kaynakçılık- ****l Doğrama Motorlu Araçlar Teknolojisi - Otomotiv Elektromekanik- Otomotiv Gövde - İş Makinaları - Tarım Makinaları ANADOLU TEKNİK LİSESİ ALAN ADI DAL ADI Bilişim Teknolojileri - Web Programcılığı- Bilgisayar Teknik servisi ANADOLU MESLEK LİSESİ ALAN ADI DAL ADI Bilişim Teknolojileri - Web Programcılığı- Bilgisayar Teknik servisi TEKNİK LİSE ALAN ADI DAL ADI Elektrik-Elektronik Teknolojisi - Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi- Endüstriyel Bakım Onarım Makina Teknolojisi - Makina Bakım Onarım Okulumuzun ikiyüz(200) öğrenci kapasiteli bir erkek öğrenci pansiyonu bulunmaktadır. Bu yurt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılmış ve Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. 1990 – 1991 öğretim yılında faaliyete geçmiştir. Pansiyonumuzda, öğrencilerimizin barınma ve beslenme ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde karşılanmaktadır. 24 saat öğretmenler gözetiminde temel ihtiyaçlarını sağlamanın yanında uygun ders çalışma ortamları (etüt salonları), boş zaman aktiviteleri yapacakları salonlarımız ile okulumuz öğrencisi olmanın avantajlarını yaşamaktadırlar. ÖĞRENCİ BAŞARILARI 1971 yılından bu yana okulumuzdan mezun ettiğimiz binlerce öğrencimiz TEKNİSYEN UNVANI ile iş piyasası içinde aktif olarak çalışmaktadırlar. Ayrıca bir üst öğrenime devam ederek üniversiteye diploması sahibi olmuş ve çeşitli alanlarda yönetim kademelerinde yer alan birçok öğrencimiz bizleri gururlandırmaktadır. Adres : Tavşanlı Anadolu Teknik Lisesi Anadolu Meslek Lisesi Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Telefon : +902746142791 Faks : +902746143448 E-Posta : [email protected] Web Site1 : http://tavsanliteml.meb.k12.tr |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|