sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > SonForum Siyaset Meydanı
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

SonForum Siyaset Meydanı Siyasetle ilgili haber,yorum,araştırma ,siyasi tartışma bölümü,siyasi serbest kürsünüz .

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 05-27-2009, 11:03   #1
Kullanıcı Adı
kelebek35
Standart Atmaca: İnanılmaz tezgâhlar dönüyor

Mehmet Sevigen ile CHP'nin çarşaf açılımının mimarı Eyüp Belediyesi Başkan aday adayı Emin Atmaca arasında geçen hafta görülen 'rüşvet' davası öncesinde akla ziyan olaylar yaşandığı ortaya çıktı.

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi
Yolsuzluk iddiaları nedeniyle CHP yöneticiliğinden ayrılmak zorunda kalan Mehmet Sevigen ile CHP'nin çarşaf açılımının mimarı Eyüp Belediyesi Başkan aday adayı Emin Atmaca arasında geçen hafta görülen 'rüşvet' davası öncesinde akla ziyan olaylar yaşandığı ortaya çıktı.

TAM KATAKULLİ!
Sevigen duruşmaya, avukatları ve 50 kişilik bir grup ile katılırken, Atmaca ise mahkemeye gelmemişti. Mahkemeye gelmeyiş nedenini ve Sevigen’in istifasından sonra yaşanan olayları Vakit’e anlatan Atmaca, şok açıklamalarda bulundu.
Mahkeme gününün yaklaşması ile birlikte kendisini Sevigen’in avukatının ve bazı CHP’lilerin ziyaret ettiğini açıklayan Atmaca, “Bana gelenler, ‘Bu davadan vazgeçelim. Feragat et. Biz de edeceğiz. Daha fazla CHP zarar görmesin. Bu olay partiyi çok dara soktu. Gel sen iyisi mi duruşmaya da gitme’ dediler. Ben de davaya gitmedim. Ancak Sevigen, olayı şova dönüştürerek yanına 50 kişiyi alarak mahkemeye gitti. İnanılmaz tezgâhlar dönüyor” dedi.

“TEHDİT EDİLİYORUM”
Sevigen’in ortak tanıdıkları aracılığıyla kendisini tehdit ettiğini belirten Atmaca, “Sevigen açıkça; ‘onu bitireceğim’, ‘piyasada iş almasını engelleyeceğim’, ‘onunla sonuna kadar uğraşacağım’ şeklinde mesajlarını bana dolaylı yollarla ulaştırıyor. Ben ne yaptım, rüşvet skandalını ortaya çıkardım. Peki bunu bir tek ben mi biliyorum? Hayır. Peki bunu bir tek ben mi söylüyorum? Yine hayır. Adamın işi gücü tehdit ve menfaat olmuş” diye konuştu.

“HANİ SEVİGEN, İSTİFA ETMİŞTİ?”
Sevigen ile birlikte mahkemeye gelen 50 kişi hakkında da açıklamalarda bulunan Atmaca, “Hani Sevigen, CHP yönetimi ile yollarını ayırmıştı? Ancak öyle olmamış. Mahkemeye baskın gibi gelen ve beni bu şekilde sindireceğini sanan Sevigen’in yanındaki adamlar CHP’nin arka bahçesinde olanlardır. İnanmayan alsın fotoğraf karelerini incelesin. Yaptığım araştırma sonucunda bu insanların CHP İstanbul Gaziosmanpaşa İlçe yönetimde olduklarını öğrendim. CHP yönetiminden ayrıldığı iddia edilen Sevigen, nasıl olur da mahkemeye ilçe yönetimi ile gelir?” diye sordu.

“ÇOK PİŞMANIM; AMAÇLARI ÇOK BAŞKAYMIŞ”
Sevigen ve CHP mağduru olduğunu belirten Atmaca, “Adım CHP ile anılmaya başlayınca tepki görmüştüm. Ancak ben CHP’nin bizim dindarlığımızdan nemalanacağını düşünememiştim. Bizimle konuşmalarında başörtüsü konusunda kararlı olduklarını beyan etmişlerdi. Ancak sonraki süreci izlediğimiz de meğer onların çözelim derken amaçları başkaymış. Evet çözeceklermiş, ellerinde olsa analarımızın başlarındaki örtüyü çözüp atacaklarmış. Çok pişmanım. Ama pişmanlığım fayda getirmiyor. Partiye üye yaptığım ve sonrasında istifa eden insanlar da beni sorumlu tutuyor. CHP ve Sevigen ile ortak hareket etmem hem işlerimi hem de ilişkilerimi çok etkiledi. Kullanılmam beni zora soktu. Hatta çevremde olan güvenimi bile sarstı. Ama bu olay hakkında yakın zamanda daha açıklamadığım bazı gelişmeleri de kamuoyu ile paylaşmaya karar verdim. Hiçbir şey gizli kalmayacak” dedi.

ATMACA’NIN RÜŞVET İDDİASI
Deniz Baykal'ın da katıldığı bir törenle çarşaflı bazı akrabalarıyla birlikte CHP rozeti takılan Emin Atmaca, daha sonra yine akrabalarıyla birlikte partiden istifa etti. Atmaca, Sevigen'in adaylık karşılığında kendisinden 600 bin dolar ve ev talep ettiğini ileri sürerken, rüşvet teklifi ile ilgili elinde delillerin olduğunu da iddia etti. Bunun üzerine Sevigen, Atmaca hakkında 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

Vakit
kelebek35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)