04-03-2009, 01:25 | #1 |
Ev yapimi Tavuk Döner
Hazırlama Süresi : Yarım saat Bekletme Süresi : En az 5 saat Zorluk Derecesi : Kolay Porsiyon Adet : 6 kişilik Malzeme : 4 adet fleto tavuk göğsü 1 adet orta boy kuru soğan Tuz & Karabiber.. Yan Malzeme : Aluminyum folyo. Tamamlayıcı Malzeme : 3-4 adet parmak pide (2 avuç büyüklüğünde olanlardan) 6 adet çarliston biber ( kızarmış) 2 adet domates (dilimlenmiş) Maydanoz (dal dal) Yoğurt. Pidelerin Islatılması İçin Malzeme : 1 silme çorba kaşığı salça 1/2 çorba kaşığı kadar margarin Biraz su. Yapılışı : Tavuk göğüslerinden 1 tanesini ve kuru soğanı rondoda kıyma haline getiriyoruz tuz ve karabiberini ilave edip bekletiyoruz. Aluminyum folyoyu tezgaha serip 1 adet fletoyu tam ortasına koyuyoruz iç malzemenin yarısını fletonun üzerine kalın bir tabaka halinde yayıp elimizle bastırıyoruz. İkinci parça fletoyu üzerine kapatıp hafifçe sıkıştırıyoruz ve malzemenin diğer yarısını yine üzerine alıyoruz. Son fletoyu da kullanıp döşeme işini bitiriyoruz. Malzemeyi aluminyum folyo ile sıkıca sarıyoruz sarma işlemi eti sıkıştıra sıkıştıra yapılmalı ki keserken aralarda boşluk kalmasın !! Eti buzluğa kaldırıp eğer o gün tüketilecekse en az 5 saat bekletiyoruz. Etin kolay dilimlenebilmesi için bıçakla kesilebilecek kıvamda dondurulması gerekiyor. Eti keskin bir bıçak yardımıyla ince ince dilimleyip yağsız tavada çok az kızartıyoruz. Servis tabaklarına küp küp kestiğimiz pideleri alıp azıcık kaynattığımız salça - margarin - su karışımını üstlerine gezdiriyoruz. Pişen dönerleri üzerlerine pay edip domates biber maydanoz ve yoğurtla tamamlayıp sıcak olarak servis yapıyoruz |
|
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|