sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > Türkiye ve Dünyadan Haberler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Türkiye ve Dünyadan Haberler Son dakika haberler ve son gelişmeler burada .

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 03-06-2009, 15:29   #1
Kullanıcı Adı
kelebek35
Standart Türkiye doğu'da artık daha güçlü

Yenilenen Sarp Sınır Kapısı, görkemli bir törenle açıldı.
Törene Türkçe konuşan Şaakaşvili damgasını vurdu...Türkiye'nin Kafkaslara ve Orta Asya'ya çıkış kapısı olan ve yaklaşık 1 yıl önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılan çalışmalar ile modernleştirilen Sarp Sınır Kapısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Sınırın Türkiye tarafında düzenlenen törende ilk konuşmayı Saakaşvili yaptı. Konuşmasına Türkçe olarak başlayan Saakaşvili'nin "Bugün güneş bizi, sizi, sınır kapılarımızı aydınlatıyor. Ancak kalplerimiz arasında sınır yoktur. Ben burada sayın Başbakan'a teşekkür etmek istiyorum. Kendisi sadece Türkiye için değil tüm bölge için büyük devlet adamıdır" sözleri büyük alkış aldı.
“Sözünü tutan devlet adamı”
Batum'u ve Sarp Sınır Kapısı'nı Başbakan Erdoğan'la 5 yıl önce beraber gezdiklerinde, Türkiye ile Gürcistan arasında suni sınırların olmaması gerektiğine karar verdiklerini anlatan Saakaşvili, "Sevgili kardeşim Erdoğan, sözünü tutan, taahhütü yerine getiren bir devlet adamıdır. İki ülke arasında suni sınır olmasına gerek yoktur" dedi. Gürcü lider, Başbakan Erdoğan için, "Kendisi çok büyük bir ülkenin lideri. Birtakım sorunlar her zaman yaşanacaktır. Ama biz sorunların üzerine beraber gideceğiz. Türkiye- Gürcistan arasındaki sorunların üzerine beraber gideceğiz" dedi.
Gürcü lideri şaşırtan “alo”
"Sıradan vatandaşların endişeleri sözkonusu olduğunda Sayın Erdoğan'ın dışında benimle irtibata geçen bir başka devlet başkanı tanımıyorum" diyen Saakaşvili, Erdoğan'la yaşadığı olayı şöyle anlattı : "Sıradan bir Türk vatandaşına Gürcistan polisi tarafından ceza kesilmişti. Sayın Erdoğan, bu durum için beni aradı.
Bu iki ülke arasındaki sorunların bertaraf edilmesine yönelik adanmışlığın göstergesidir." "Bu sınır kapısının dünya için en güzel örneklerden olmasını istiyorum" diyen Saakaşvili, konuşmasını, "Hopa Artvin, Batum ve Rize vatandaşları, sizleri birleştirmeye geldik" sözleriyle tamamladı.
Bu kapı dostluk köprüsü oldu
Törende konuşan Başbakan Erdoğan "Halklarımızı 70 yıl birbirinden ayıran sınır, Gürcistan'ın bağımsızlığına kavuştuktan sonra insanlarımızın kucaklaştığı dostluk köprüsü haline geldi" dedi. Erdoğan, 5 yıl önce sınırı gezerken, "Artık bu sanal kapı adeta sadece bir formalite kapısı haline gelmeli ve buradan halklarımız rahatlıkla geçişlerini yapabilmelidir" dediğini ve bunun bugün gerçekleştiğini söyledi.

bugün
kelebek35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)