02-06-2009, 16:16 | #1 |
EY! Siyah Gül
Bismi hü !... Vakit gecenin derinliğinde demleniyor şimdi .. Siyahlar içinde yer gök , Sokaklar sessiz ... Ve siyah çiğ taneleri düşüyor gözlerinden , günahtan kararmış yüreğime ... Tenim siyahi değil belki , tenim kimseyi rahatsız etmiyor .. Peki ya yüreğim ... Uykusuz kaldığım siyah gecelerde , gözlerimi yakan siyahi yüreğim .. Ya Bilal , Bedeni siyahlar içinde olan, Ve ama yüreği yıldızlardanda parlak zat !.. Siyah Gülüm ... Hangi kelimelerle anlatabilirim ki acizliğimi ? Hangi kelime seni anlatmaya muktedir ki ? Senden asırlar sonrasında . Ve dahi seni bile bile , Senden öte O'nu bile bile , Terketmişken bedenimi siyahi boşluklara , Yüzüm yok bir harf bile söylemeye .. ama yok kimsem ... O'ndan başka , O'nun dostlarından başka kimsem yok derdimi söylemeye .. Ey siyah gül !.. Gül'e dost oldun , Gül'ün kokusunu duydun , Bedenin taşlarla zulmedilip, yüreğin satın alınmak istenirken , Ehad ! dedin , daha da yüreklendin .. Birkez bile isyan etmedin siyahi tenine .. Yüreğine sığındın her '' siyahi köle '' seslenişlerinden .. Çünkü AŞK vardı yüreğinde , gerçek AŞK .. Şimdi ben yüreğimi görmek istesem , Yüreğimde ne var diye sorsam .. Karanlık sokaklar karşılar ancak gözlerimi, Lambasını yitirmiş siyahi sokaklar .. Ey siyah gül ! .. Gözlerinden dökülen siyah çiğ taneleriyle yıkasam yüreğimi , Gözlerimi yıkasam , dost kabul edermisin beni ?.. Öyle zor ki buralarda yaşamak Kalabalık yalnızlıklar sardı şehirleri , Evlerde şeytanlar hüküm sürüyor artık , Ve şeytan hiç zorlanmıyor işini yaparken !.. Dillerde kutsal kelimeler geziniyor bolca, Ama gözler hep boşlukta , bedenler yalanda ... Kelimelerin ve dahi herşeyin Rabbine sığınırken , Korkuyorum bu günlerde ey Bilal ! ... Ya sevmezse O beni .. O sevmezse sen de sevmezsin diye korkuyorum .. Korkudan üşümüş ellerimi tutsan , dua etsen bana .. Yıldızlardan parlak yüreğinle , Senden asırlar sonrasında yaşayan bu acize dua etsen ... Şimdi gözlerimde hayalin , Okunan ezanlarda sesini duymuşçasına yad ederken seni , Seni seviyorum ey Bilal , Gül'ü seviyorum çünkü , O'nu seviyorum .. |
|
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|