|
Şiirler ve Yazılar Beğendiğimiz yada yazdığımız şiir ve yazıları burada paylaşabiliriz. |
Seçenekler | Stil |
02-04-2009, 12:53 | #1 |
Murat İnce Haberin Varmi Anne
Ağlamak nedir ki anne?..
Kaybolduğum kuyulardan Haberin var mı?.. Kollarım kırıldı İşitiyor musun beni anne?.. Uzandığım tahta masadan Haberin var mı?.. Kollarım kırıldı Görüyor musun beni anne?.. Kollarım. Kollarım. Bu dördüncü günüm Kuru yerde yatışımın Üşüyorum anne. Saç sakal bir birbirine karıştı Bir göz odada. Üstüm al açık kalmış anne Rüyamda yine seni gördüm Yanaklarımı seviyor Saçlarımı okşuyordun Aklım yine şaştı Yalnızım Biliyorsun değil mi anne?.. Yalnızım. Yaşamak nedir ki anne?.. Nefesim boynumda halka halka Bardaklarım bomboş Bardaklarım kırıldı Haberini var mı anne?.. Bardaklarım. Çaresizliğimi sindirdiğim Ümitlerimi yitirdiğim Yollarda tek başımayım. Dört gündür çay içemedim Dördüncü bardağımda kırıldı Şekersiz diyordum Kaşıksız İçerim soğuk olsa da Ama bardaksız bu dördüncü gece de İp incecik yorganın altında Yeniliyorum soğuğa Teslim oluyorum bardaksızlığa .ve yine damarlarım donuyor anne Peki haberin var mı?.. Duyumsadın mı beni anne?.. Bardaksız çay içilmiyor Soğuk ve demsiz olsa da. Kabuslarımdasın Haberin var mı anne?.. Ve rüyalarımdasın her gece. Pencerem hep açık Ya içeri girersen Üstümü örtersen Saçlarımı okşayıp seversen Ya kapalı kalır da Dokunamayıp gidersin, diye Ödüm kopuyor her gece. Yaz yine verimsiz geçti Dalyanlarıma hep ateş düştü .ve bir uskumrudan başka Hiçbir şey düşmedi payıma. Bölüştüğüm hüzünler Kuru tahtada birleştiler Ve bir çok mıh olup Yüreğime geçtiler. Bu gün dördüncü başımın ağrısı .ve zonklayan on sekizinci dişimin ağrısı. Haberin var mı?.. Keder payıma düştü Özlüyorum her gece Azrail peşime düştü. Karanlık odamdan haberin var mı?.. Hapsetti içine Ve sindirdi alabildiğine. Şu rüyalarım da olmasa Yazıktır gençliğime Bu hüzzam karanlık gecelerde. Beni düşünme sakın anne Dağlar taşlar gerisinde Sakın ağlama anne Gökyüzünde. Meleklere yakışmıyor ağlamak Haberin var mı?.. Aklımdasın her gece |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|