06-10-2008, 16:02 | #1 |
Tere Çorbası / İzmir
Malzemeler
6 su bardağı tavuk suyu 2 yemek kaşığı un 1 demet tere 1 su bardağı süt 1 çay kaşığı tozşeker 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı hazır çiğ krema 1 çay kaşığı tuz Yemeğin Tarifi Tereyi ayıklayın, yıkayıp süzün. Haşlamadan blenderda çekin. Tereyağında unu pembeleşene kadar kavurun. Süt ve tereyağı ekleyip, bir taşım kaynatın. Sonra süzüp tekrar ocağa koyun. Tavuk suyu, süt, krema ve şeker ilave edin. 15 dakika daha kaynatıp, servis yapın. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|