|
Şiirler ve Yazılar Beğendiğimiz yada yazdığımız şiir ve yazıları burada paylaşabiliriz. |
Seçenekler | Stil |
03-23-2011, 14:15 | #1 |
Bu Yalnızlığı da Erteliyorum – Ali Haydar TİMİSİ
Bu yalnızlığı da erteliyorum Yalancı bir aşkın kuytusuna Başka bir kentte Yeni bir sevdaya tutuluyorum Sesim kırılıyor çarptıkça duvarlara Her solukta seni düşünmekten Yoruluyorum Sabahın koynundayım Sesinle uyanıyorum Sonra kuşanıp taze bir gülün sevincini Yollara düşüyorum Gökyüzü ay ışığına vurgun bir pamuk tarlası Yollar boyunca evler, ağaçlar Çoban köpeklerinin sesi uzak köylerde Bir sigara yakıyorum yüreğimdeki ateşle Hallerim duman Savrulan hüzün sarıyor geceyi Paylaştıkça büyüyor yüreğim Durduramıyorum Sokağın başında panzerler bekliyor Her olağanüstü hal Bir süre sonra olağanlaşıyor Sonra yanan her yürek Bir zaman sonra ateşlere alışıyor Gözlerimde firari uykular Deliyor geceyi arsız bir gülüş Paylaştıkça büyüyor yüreğim Saklandıkça küçülüyor İçimde mayın döşenmiş toprakların utancı Bir yanım mahcup Bir yanımda gözlerin Kim dokunsa yanıyor elleri Bir garip yangındayım Paylaştıkça eriyor yüreğim İşin garip tarafı Tüm bu olanların Farkındayım Şehirleri seyreden dağlar gibiyim Ceplerim miadı dolmuş aşklarla dolu Artık beklemek boşuna Bunu sen de biliyorsun Ben gecelerimi sessiz türkülerle avutuyorum Senin ömrüne sığmaz nehirler Sabırsız sabahlara uyanıyorsun Paylaştıkça yanıyor yüreğim Sen usul usul gülüyorsun İşte o an bir gül soluyor bozkırın koynunda Rüzgar mahpustan yeni çıkmış bir hükümlü Rüzgar dağ başında bir alıcı kuş Doldurup yelkenlerimi savuruyor beni Oysa hayat Bayat bir ekmek gibi ufalanıyor avuçlarımda Tutamıyorum İşin komik tarafı Sanki suç benimmiş gibi Utanıyorum Bu hasreti de erteliyorum Buz gibi bir yalnızlığın duldasına Başımda bir deli sevda Satır satır ayrılığı yazıyorum Hiç bilmediğim bir dünyanın atlasına İnandığım her şey ellerimde eriyor Aşk, sevda, para, pul Hiç birisi bir gülüşün etmiyor Yanıyorum her seferinde kendi külümden doğarak Gecenin en derin uykusundayım Rüyamda acılar Rüyamda yokluğun Bulup bulup yitiriyorum kara sevdanı Her gece bir yanım daha yitiyor Sensiz kollarım bağlı Zindanlardayım Bu hayatı da erteliyorum Sensiz solan gülün hüznüne Çıkıp gelsen diyorum Yangınlardayım Bu sevdayı da erteliyorum Erken verilmiş bir kararın korkusuna İçimde fırtınalar Dört yanım rüzgar Bozkırın ortasında bir gül gibiyim Seni soruyorum ceylanların uykusuna Bu sefer inan bana Dönmem diyorum Sevdan yüz yaşında bir çınar Her bahar bir yaprağını daha döküyorum Bu sevdayı da erteliyorum Zamansız bir ölümün sızısına Seni bir dağ gibi yıkıp dizlerinin üstüne Gidiyorum Ve onca soru varken aklımın hücrelerinde Ben seni sana bırakıyorum Sormuyorum Aşkın bir ceset yüreğimin mezarlığında Her gün soğuk toprağın koynunda Bir parçasını daha çürütüyorum Ve kimse bilsin istemediğim için seni Başucuna bir taş bile dikemiyorum Ali Haydar TİMİSİ |
|
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|